با توجه به نزدیک شدن به ایام اخر سال شاهد افزایش قیمت میوه و نابه سامانی ها در بازار میوه و تره بار هستیم این در حالی است که اگر پای درد و دل کشاورزان بنشینیم می بینیم که حتی با نصف قیمت موجود در بازار هم محصول از آنان خریداری نشده است، طبق معمول در بازار میوه تره بار هم دلال ها زودتر وارد شدند و بازار را به دست گرفتند.
به گزارش همدان فرهیخته، همزمان با فرارسیدن ایام عید نوروز بسیاری از مردم جهت خرید میوه به بازارمیوه و تره بار همدان مراجعه می کنند اما با دیدن قیمت های بالای میوه ها ترجیح می دهند یا نخرند یا مقدار کمتری خریداری کنند، به راستی دلیل این نابه سامانی در بازار میوه و تره و بار چه است، اگر پای درد و دل کشاورزان بنشینیم می بینیم که حتی با نصف قیمت موجود در بازار هم محصول از انان خریداری نشده است، طبق معمول در بازار میوه تره بار هم دلال ها زودتر وارد شدند و بازار را به دست گرفتند.
در مشاهدات میدانی خبرنگار همدان فرهیخته از این بازار بسیاری از بازاریان وجود دلال ها را علت این گرانی می دانستند و می گفتند که دلال ها محصولاتی همچون پرتقال را در انبار ذخیره و به بازار نمی دهند و در نهایت با قیمت گزافی به فروش می رسانند.
در این خصوص رضا البرزی، رییس اتحادیه میوه و تره بار در در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه تدابیری برای توزیع میوه شب عید اندیشیده شده است افزود: از اعضایی که تمایل دارند و دارای جواز کسب معتبر هستند شروع به ثبت نام کرده و مکان ها هم تعیین و به مردم معرفی می کند تا به اندازه کافی در نقاط مختلف شهر در روزهای آخر سال توزیع میوه عید صورت گیرد.
افزایش هزینه های جانبی کشاورز نسبت به سال گذشته
وی با بیان اینکه فعلا ثبات قیمت و رکود در بازار میوه برقرار است و اولویت خرید مردم در حال حاضر لباس، پوشاک،خواروبار و آجیل می باشد و در روزهای آخرسال به سراغ بازار میوه می آیند گفت: قیمت ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته که به دلیل افزایش هزینه ها برای کشاورز است به طور مثال قیمت جعبه، کارگر و سم و کود…. نسبت به قبل بسیار افزایش داشته است.
نقش دلال ها و واسطه ها در گرانی میوه
رییس اتحادیه میوه و تره بار همدان با اشاره به اینکه بخشی از دلایل افزایش قیمت میوه به علت دلال ها و واسطه ها هست گفت: دلال ها در زمان هایی که کشاورز نیازمالی دارد میوه را به نازل ترین قیمت خریداری و انبار می کنند و سپس با چندین برابرقیمت به فروش می رسانند.و در صدد هستیم که باموافقت ستاد تنظیم بازار عرضه مستقیم بعضی از محصولات بدون واسطه مثل سیب زمینی که تولید خود استان است را در سطح شهر داشته باشیم
وی بیان کرد: در حال حاضر بیشتر روی قیمت پرتقال مشکل داریم ولی کمبود هم نداریم و در خصوص سیب مشکل آنچنانی نداریم که با تمهیدات اتخاذ شده و ورود میوه های تنظیم بازار ثبات قیمت را در خصوص این میوه ها هم خواهیم داشت.
البرزی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه دلالها برخی محصولات از جمله پرتقال را خریداری و ذخیره کردند این محصول با قیمت مناسب وارد بازار نمی شود که باید با شناسایی آنها و ورود به بازار قیمت شکسته شود.
برپایی ۳۵ غرفه توزیع میوه در سطح شهر همدان
وی عنوان کرد: تعداد ۳۵غرفه توزیع میوه در سطح شهر برقرار خواهد شد و به نحوی برنامه ریزی شده که در تمام نقاط مردم دسترسی داشته باشند
قیمت موز با نوسانات دلار بالا می رود
رییس اتحادیه میوه و تره بار همدان در ادامه در خصوص قیمت موز در بازار گفت: موز یک نوع میوه وارداتی است که با نوسانات دلار قیمتش بالاتر می رود و مدتی هم بود که ثبت سفارشش با تاخیر مواجه شده بود که اینها در افزایش قیمتش موثر هستند و طبق خبرهای شنیده شده از هند وارد شده است که انتظار کاهش قیمت در این محصول را داریم
وی با تاکید بر اینکه فروشندگان تعیین کننده قیمت نیستند افزود: قیمت در میدان بار مشخص می شود و فروشندگان ما باید درصدهای سود اعلام شده را رعایت کنند و بازرسین با مراجعه به مغازه ها فاکتورهای خرید و رعایت درصد سود را رویت می کنند.
البرزی با بیان اینکه با ورود میوه های تنظیم بازار تا حدودی مشکل قیمت میوه ها حل خواهد شد افزود: سیفی جات قیمت مناسب و پایینی دارند و علی الخصوص گوجه پیاز سیب زمینی با قیمت خوب و کیفیت بالا در بازار موجود است و مردم با خرید این محصولات از کشاورزان حمایت کنند.
وی در پایان تاکید کرد: قیمت میوه های تنظیم بازاری در روزهای پایانی معین و اعلام می گردد که پایین تر از قیمت بازار می باشد.
انتهای پیام/
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42