به گزارش همدان فرهیخته، بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO)، طب سنتی به دانش، مهارت و عملکردهایی بر اساس تئوری، عقاید و تجربیات بومی فرهنگهای مختلف اطلاق میشود که با هدف حفظ سلامتی، پیشگیری، تشخیص، بهبود و درمان بیماریهای جسمی و روحی بکار گرفته میشوند.
طب سنتی ایرانی شامل مجموعهای از تمام دانش و دستورالعملهایی است که از زمان باستان (از حدود ۸۰۰۰ سال پیش از میلاد) تاکنون در ایران برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری بکار برده میشده است.
طب سنتی ایرانی از دو شاخه اصلی تئوری (که در مورد وضعیت و تغییرات بدن انسان و علل و نشانههای سلامتی و بیماری بحث میکند) و عملی (دانش چگونگی حفظ سلامتی و چگونگی بازگرداندن آن پس از بروز بیماریها) تشکیل میشود.
فعالیت پویا و پربار سلامتکده آموزشی درمانی بدیع الحکما و اعلام رضایت مراجعین این مجموعه بهانهای شد تا در گفتگویی با دکتر مامک هاشمی متخصص طب سنتی ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان از نحوه فعالیت و شرایط کار این سلامتکده کسب اطلاع کنیم.
دکتر مامک هاشمی متخصص طب سنتی ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در سلامتکده طب سنتی بدیع الحکما اظهار داشت: این مجموعه در سال ۹۶، با حضور وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شده و برای نخستین بار فعالیت این مرکز طب سنتی ایرانی از آن زمان در استان شکل گرفت.
وی تشریح کرد: دفتر طب سنتی وزارت متبوع کلیه دانشگاههای علوم پزشکی را موظف به داشتن سلامتکده آموزشی درمانی طب سنتی نمود که بر این اساس از سال ۹۵ راه اندازی این سلامتکده در برنامه عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی همدان قرار گرفت.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر سلامتکده بدیع الحکما تنها سلامتکده تخصصی طب سنتی در غرب کشور است عنوان کرد: این مجموعه از سال ۹۸ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده و ۳ عضو هیئت علمی و متخصص طب سنتی در این مرکز مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند.
وی تشریح کرد: در این مرکز خدمات ویزیت، مشاوره، اعمال یداوی نظیر ماساژ، بادکش، فصدخون، حجامت و … در این مرکز انجام میشود.
دکتر هاشمی ادامه داد: این سلامتکده هر روز از ساعت ۸ تا ۱۳ با تعیین وقت قبلی در محدوده جاده دره مرادبیگ، روبروی گلباغ فدک آماده ارائه خدمت به بیماران و همشهریان عزیز است.
این متخصص طب سنتی ایرانی افزود: با توجه به رسالت آموزشی درمانی این مرکز، علاوه بر ویزیت و درمان بیماران، آموزش عملی و بالینی دانشجویان دکترای تخصصی طب سنتی نیز در این مرکز انجام میشود.
وی گفت: پذیرش دانشجو در مقطع phd در رشته طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی همدان از سال ۹۹ آغاز شده و این مجموعه پتانسیل خوبی در آموزش دانشجویان این رشته ایجاد کرده است.
انتهای پیام/
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42