• علمی و دانشگاهی
  • سلامت و پزشکی
  • فرهنگ و هنر
  • اجتماعی
  • گردشگری
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
منو
  • علمی و دانشگاهی
  • سلامت و پزشکی
  • فرهنگ و هنر
  • اجتماعی
  • گردشگری
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
جستجو
بستن
روایتی از حساسیت پلیس شهید در رعایت بیت‌المال
۱۴۰۰/۰۷/۲۱
بار سنگین بسیاری از مصوبات ستاد کرونا بر عهده نیروی انتظامی بود
۱۴۰۰/۰۷/۲۱

سرانجام فعال‌سازی منطقه اقتصادی جهان آباد استان همدان به کجا رسید؟

۱۴۰۰/۰۷/۲۱
Categories
  • اقتصادی
Tags
  • منطقه اقتصادی جهان آباد
  • همدان
با گذشت ۱۲ سال از تصویب تاسیس منطقه اقتصادی جهان‌آباد در استان همدان همچنان شاهد ضعف در زیرساخت‌های این منطقه از جمله آب و برق هستیم و وعده‌های مسئولان در این مدت تحقق نیافته است.

به گزارش همدان فرهیخته ، مناطق ویژه اقتصادی نقش مهمی در توسعه اقتصادی، افزایش صادرات، اشتغال‌زایی، جذب دانش فنی، انتقال فناوری و جذب سرمایه‌گذار دارند.

به دنبال تحقق این هدف، طرح تأسیس منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد همدان در فروردین‌ماه ۱۳۸۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. این منطقه با ۱۰۳۰ هکتار مساحت در شهرستان فامنین استان همدان واقع است و با داشتن ویژگی‌هایی همچون دسترسی به بازار عراق، همجواری با قطب‌های صنعتی بزرگ و آزاد راه کربلا به عنوان شاهراه ارتباطی غرب کشور، نزدیکی به مرز خسروی و قابلیت اشتغال‌زایی حدود ۳۰ هزار نفر می‌تواند نقش موثری در پیشرفت و توسعه استان ایفا کند.

اما با گذشت ۱۲ سال این منطقه هنوز نتوانسته در مسیر توسعه استان گام‌های موثری بردارد و نبود زیرساخت‌های لازم از جمله آب و برق مانع جذب سرمایه‌گذار در این منطقه شده است.

با نگاهی به تاریخچه اخبار مرتبط به منطقه اقتصادی جهان‌آباد متوجه خواهید شد که برخی از آن مسئولان که وعده فعال‌سازی این منطقه را داده‌ بودند تغییر کرده‌اند و وعده‌هایشان هم محقق نشده است، به طوری که تاکنون شاهد اقدامی عملی در این منطقه نبوده‌ایم.

جهان‌آباد بیابانی خشک است

در این‌ باره احمد حسین فلاحی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: جهان‌آباد بیابانی خشک است که هیچ‌ گونه اقدامی خاص و در خور توجه همچون معرفی ظرفیت‌های منطقه و دعوت از سرمایه‌گذار در آن صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه جهان‌آباد مشکل آب دارد گفت: پساب نیروگاه که قرار بود به مناطق صنعتی جهان‌آباد و ویان انتقال یابد در نیروگاه برق متوقف شده و ما در تلاشیم با تامین آب منطقه، زمینه جذب سرمایه‌گذار را فراهم کنیم.

مسئولان در مورد منطقه اقتصادی جهان‌آباد درست نگفتند

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: آقایانی که تاکنون در مورد منطقه اقتصادی جهان‌آباد بولوف زدند، بیایند حاصل عملکردشان را ببینند که بعد چند سال همچنان یک بیابان خشک است.

وی با انتقاد از فرایند جذب سرمایه‌گذار در استان همدان افزود: مستلزم تسهیل در واگذاری زمین هستیم، متاسفانه اکثر سرمایه‌گذاران در این زمینه و موارد مشابه با مشکلات فراوانی مواجه می‌شوند و در نهایت استان را ترک می‌کنند.

فلاحی بیان کرد: در برخی مناطق صنعتی زمین به افرادی که هدف سرمایه‌گذاری ندارند واگذار شده است که بعد از مدتی با قیمت‌های بالا به فروش می‌رسانند.

وی تاکید کرد: یکی از زیرساخت‌هایی که سرمایه‌گذار نیاز دارد وجود امتیازات است و ادارات مرتبط وظیفه دارند که این امکانات را فراهم کنند.

این در حالی است که حمیدرضا حاجی بابایی دیگر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان خبر از رفع مشکل برق منطقه اقتصادی جهان‌آباد داد و اظهار داشت: با رفع مشکلات مربوط به زیرساخت‌های این منطقه، روان‌سازی پروژه را شاهد خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه باید زیرساخت‌ها فراهم باشد تا سرمایه‌گذار جذب شود، افزود: پساب شهرستان فامنین دارای ردیف ملی شده است و این امر کمک بسیار موثری در جهت تامین آب منطقه اقتصادی جهان‌آباد خواهد کرد.

برطرف شدن مشکل سند زمین‌های منطقه اقتصادی جهان‌آباد

در ادامه ظاهر پور مجاهد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان از سنددارشدن زمین‌های منطقه اقتصادی جهان‌آباد خبر داد و اظهار داشت: یکی از کلیدی‌ترین اقدامات حل مشکل سند بود که با پیگیری‌هایی بین ادارات برطرف شد.

وی بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ از سوی هیئت دولت مصوبه‌ای تحت عنوان اجازه انجام عملیات اجرایی در منطقه ویژه اقتصادی ابلاغ شد که این باعث می‌شود سرمایه‌گذارها رغبت بیشتری پیدا کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار همدان گفت: به دلیل بالا رفتن قیمت‌ها و عدم تخصیص اعتبار ملی برای مناطق ویژه اقتصادی، تاکنون ۲۵۰ هکتار از منطقه آماده واگذاری به سرمایه‌گذار شده است.

تامین آب منطقه اقتصادی جهان‌آباد

وی گفت: یک بخش از آب مورد نیاز منطقه اقتصادی جهان‌آباد از چاه موقتی که برداشت کمی دارد و بخش دیگر از پساب نیروگاه تامین می‌شود که از وزارت نیرو کسب اجازه شده است.

پورمجاهد بیان کرد: اخیرا مذاکراتی جهت راه‌اندازی دو کارخانه تولید لاستیک و ماشین‌های سنگین در منطقه صورت گرفته و به دلیل اینکه در حال دریافت جواز تاسیس هستند فعلا نمی‌توان به آن‌ها زمینی واگذار کرد.

وی اظهار داشت: در منطقه اقتصادی جهان‌آباد باید مواد اولیه تبدیل به کالا و با قیمت مناسب در بازارهای جهانی عرضه شوند و تا وقتی در اقتصاد جهان دچار مشکل هستیم اینگونه سرمایه‌گذاری‌ها با تاخیر مواجه می‌شود.

اعتبارات ناچیزی برای منطقه اقتصادی جهان‌آباد در نظر گرفته‌اند

همچنین محمدرضا بادامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان اینکه منطقه اقتصادی جهان‌آباد ۱۰۳۰ هکتار است اظهار داشت: از این مقدار ۱۰۰ هکتار به شرکت پتروشیمی واگذار شده که به دلیل عمل نکردن به تعهدات قراردادش فسخ شد و این ۱۰۰ هکتار آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران جدید است.

وی گفت: در ۱۳۰ هکتار از منطقه اقتصادی جهان‌آباد فاز عملیاتی برای سرمایه‌‌گذاران جدید تعریف شده و آماده‌سازی زیرساخت‌هایش در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان بیان کرد: منطقه اقتصادی جهان آباد اعتبار ملی ندارد و باید از استان تامین شود، اما اعتبارات ناچیزی که برای آن پیش‌بینی می‌شود جوابگوی هزینه‌هایش نیست.

با این تفاسیر به راستی چه مسائلی مانع از تاسیس این منطقه شده و چرا تاکنون اقدامی عملی در این زمینه صورت نگرفته است؟ آیا به قول یکی از نمایندگان استان، مسئولان تاکنون فقط بلوف زده‌اند یا واقعیت را گفته‌اند؟ آیا می‌توان از آن به عنوان نمونه‌ای از بزرخ مدیریتی در استان نام برد؟ براساس سخنان مسئولان مرتبط کمبود آب و نبود اعتبارت از مشکلات اصلی این منطقه است و حل این مشکلات مستلزم نگاهی جدی به این منطقه است.

انتهای پیام/

ادمین
Share
0

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

              پایگاه خبری همدان فرهیخته

Facebook-f
Twitter
Instagram
Telegram
Eaparat

پیوندها

استانداری همدان
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان
اداره کل تبلیغات اسلامی همدان
خانه مطبوعات

اطلاعات تماس

ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081

آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42

اشتراک خبرنامه