به مناسبت فرارسیدن سال نو و بررسی برنامههای سال جدید، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه با استاندار همدان دیدار و گفتگو کردند.
دکتر قاسمی فرزاد استاندار همدان در دیدار نوروزی با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و ماه مبارک رمضان، از زحمات بیوقفه مدیران و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی همدان طی سال گذشته به ویژه در ایام بحران آب قدردانی کرد و گفت: پیشگیری، درمان، واکسیناسیون و پایش و نظارتهای بهداشتی مهمترین محورهای عملکرد دانشگاه در سال گذشته بود که به لطف خداوند و همت مسئولین امر به شایستگی به سر منزل مقصود رسید.
وی با اشاره به لزوم گردش نیرو در سیستم با جذب اعضای هیئت علمی توانمند متناسب با نیاز روز دانشگاه، عنوان کرد: همچنین تقویت بنیه علمی دانشجویان با استفاده از ظرفیتهایی نظیر پارک علم و فناوری، اهداف مهم و برجسته علمی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد و ضریب چند برابری داشته باشد.
استاندار همدان همچنین بر شکلگیری منطقه ویژه دارویی تأکید و تصریح کرد: این رویکرد در تویسرکان آغاز شده که با توجه به ظرفیت کشت داروهای گیاهی در نهاوند و پتانسیلهای موجود در این شهرستان میتواند در نهاوند هم تولید و عرضه داروهای مورد نیاز استان و کشور را مورد توجه قرار داد و در این دو شهرستان، قطب دارویی منطقه را فراهم نمود.
وی همچنین از پیشنهاد طرح تلفیق میراث فرهنگی (موزه سلامت) در بیمارستان هزار تختخوابی استقبال کرد و پیشنهاد داد: جهت تمرکززدایی از پیادهراه بوعلی و دسترسی مناسبتر مردم، میتوان شهرک پزشکان را در مجاورت بیمارستان هزار تختخوابی احداث کرد و کلینیکهای متنوعی برای انواع خدمات حوزه سلامت فراهم آرود
دکتر قاسمی فرزاد در ادامه با بیان اینکه طرح پزشک خانواده نیز باید با همراهی و همکاری دستگاهها و سازمانهای مربوطه اجرا شود تبیین کرد: کادر سلامت بعد از بحران کرونا به سرمایه اجتماعی عمیقتری دست یافتند و اگر نیم نگاه منفی به برخی پزشکان یا پرسنل بهداشت و درمان وجود داشت با ایثار و ازخودگذشتگیهای دوران کرونا، دیدگاهها دچار تغییر و تحولات مثبت شد که لازم است با اطلاعرسانی مناسب از عملکرد کادر سلامت و تقویت این رویکردها، دیدگاههای مثبت ایجاد شده حفظ شود.
**کیفیت آموزش مهمترین رویکرد علمی در دانشگاه علوم پزشکی همدان
دکتر مجذوبی رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این جلسه ضمن تبریک ایام نوروز ۱۴۰۱ و بهار قرآن و آرزوی قبولی طاعات و بهرهمندی بیشتر از فیوضات ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ با همه فراز و نشیبهای داخلی و بیرونی پشت سر گذاشته شد و ما در دانشگاه تلاش کردیم مسیر اهداف دانشگاه، پر توان و پر قدرت ادامه یابد و هیچ چیز مانع این سرعت و پیشرفت نباشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان در زمره نخستین دانشگاههای کشور بود که به آموزش حضوری پس از بحران کرونا روی آورد خاطرنشان کرد: قطعا در حوزه علوم پزشکی، آموزش مجازی از کیفیت لازم برخوردار نیست و نمیتواند در آینده علمی این علوم تأثیر مطلوبی داشته باشد از این رو تمام شرایط و زیرساختهای ممکن را برای آموزشهای حضوری تقویت کردیم.
**توسعه فضای فیزیکی مهمترین دغدغه حوزه آموزش در دانشگاه است
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان تشریح کرد: در این مجموعه، ۷ هزار و ۱۶۰ نفر دانشجو با حضور ۵۰۰ نفر عضو هیئت علمی در حال تحصیل هستند که توسعه آموزش و ایجاد رشتهمقاطع به نحو مطلوب و شایسته صورت گرفته اما تناسب هیئت علمی و فضای فیزیکی و آموزش در این دانشگاه با کمبودها و مشکلاتی مواجه است که باید با حمایتهای لازم مرتفع شود.
وی در ادامه از برنامهریزی در راستای توسعه و احداث دانشکدههای بهداشت و توانبخشی در راستای تقویت فضای آموزشی دانشگاه خبر داد و افزود: همچنین در توسعه فضای آموزش و پژوهش دانشگاه، احداث پارک علم و فناوری در دستور کار قرار دارد که موافقتهای اولیه جلب شده و رایزنی در جهت جذب سرمایهگذار و زمین توسط بخش خصوصی صورت گرفته است.
** ۵ طرح مطالعاتی ملی در دانشگاه علوم پزشکی همدان اجرا میشود
دکتر مجذوبی همچنین بیان کرد: ۵ طرح ملی اعتیاد، خودکشی، جوانی جمعیت، آرسنیک به طور همزمان در دانشگاه در دست اقدام قرار گرفته که اجرای نتایج مهم و مؤثر آنها نیازمند حمایت و اعتبارات لازم است و از استانداری محترم تقاضا داریم در این راستا حمایت لازم را به عمل آورد.
وی افزود: سال ۱۴۰۱ سال پر فراز نشیبی در حوزه سلامت آب و دفع پسماندهای شیمیایی، بیماریهای واگیر و غیرواگیر و واکسیناسیون بود و در سال جدید، اجرای طرح پزشک خانواده مهمترین سرفصل کاری دانشگاه خواهد بود که با توجه به فرهنگ تخصصگرایی در جامعه ما نیاز به حمایت و فرهنگسازی گسترده در اجرای طرح داریم.
** سی هزار نفر روز پذیرش در مراکز درمانی استان طی هفته نخست نوروز
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در هفته اول نوروز امسال، ۱۱۰ هزار ویزیت ، ۹۰۰ عمل جراحی و ۳۰ هزار نفر روز بستری داشتیم که نشان از تلاش بیوقفه کادر درمان در همه ایام سال دارد.
وی افتتاح بیمارستان اکباتان را از جمله برنامههای پیشرو در دانشگاه برشمرد و عنوان کرد: لازم است اعتبارات سفر ریاست جمهوری که در راستای تأمین تجهیزات این مجموعه اختصاص داده شده بود تأمین شود تا روند افتتاح هرچه سریعتر آغاز گردد.
دکتر مجذوبی در ادامه به پیشنهادی در راستای تلفیق فضای بیمارستان هزار تختخوابی با طرح میراث فرهنگی مبتنی بر احداث موزه سلامت اشاره کرد و افزود: در صورت جلب موافقتهای لازم میتوان استفاده بیشتری از این موقعیت در تحقق اهداف دو سازمان داشت.
وی در پایان درخواست کرد در ردیف بودجههای ۳ درصد متوازن، بازگشت منابع و تخصیص به حوزه سلامت مورد توجه قرار گیرد چراکه درآمدهای حاصله میتواند در رفع امورات و مسائل و دغدغههای حوزه سلامت اثرگذار باشد.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42