• علمی و دانشگاهی
  • سلامت و پزشکی
  • فرهنگ و هنر
  • اجتماعی
  • گردشگری
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
منو
  • علمی و دانشگاهی
  • سلامت و پزشکی
  • فرهنگ و هنر
  • اجتماعی
  • گردشگری
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
جستجو
بستن
گزارش تصویری،پنجمین جشنواره سیر سولان
۱۴۰۲/۰۴/۱۶
آشکارسازی و ایمن‌سازی چندین نقطه پرتصادف در شهرستان بهار
۱۴۰۲/۰۴/۱۶

همدان رتبه نخست تولید سیر

۱۴۰۲/۰۴/۱۶
Categories
  • اقتصادی
  • خبر ویژه2
Tags

فرماندار همدان گفت: این جشنواره امسال با یک خبر خوب همراه است و آن هم ثبت جهانی محصول سیر است، اگر بخواهیم پول‌های مختلف را به یک منطقه سرازیر کنیم راهش ثبت جهانی است.
مسلم مخفی اظهار داشت: امروزه مهم ترین اصل در عرصه تولید بحث رقابت است و همدان پایتخت تاریخ و تمدن از ظرفیت های مهم در زمینه گردشگری و کشاورزی برخوردار است.
مخفی گفت: جشنواره امسال با ثبت جهانی سیر همدان همراه شده است که نوید خوبی برای ایجاد ارزش افزوده و بهبود وضعیت اقتصادی در کشاورزی، صنایع و همه بخش های وابسته به این محصول است.
وی یادآور شد: مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفه های تاثیر گذاری هستند که مورد قبول ذائقه شهروندان کشورهای همسایه قرار گرفته و مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است و همچنین نوع آب و هوا و خاک منطقه و تابش نور خورشید کافی سبب کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان است.
مخفی در پایان گفت: امیدوارم استان همدان در محور توسعه و گردشگری بتوانند قدم‌های موثری بردارند.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه مراسم گفت : سیر و موسیر در کشور در ۱۰ هزار هکتار کشت می شود که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد آن در استان همدان است.
رضا بهراملو ادامه داد : سیر همدان متفاوت از سیر نقاط دنیاست، در دنیا رتبه ۲۴ را داریم و در کشور هم رتبه اول را دارد.
وی گفت: برای کشت سیر برنامه توسعه ای داریم و درصدد هستیم قطعات کوچک کاشت سیر را بر اساس نقشه راه یکپارچه سازی کنیم.
بهراملو اظهار داشت: کشاورزان همدانی امسال جزو برترین تولیدکنندگان بودند، بطوریکه ۴۱ نفر از آنها جزو بهترین رتبه های تولید کنندگان بودند و ۱۲ نفر نیز رتبه اول را بدست اوردند.
وی اظهار کرد: ۳۰ درصد اشتغال و اقتصاد استان در بخش کشاورزی است، ولی تولید ۸۰ درصد آن وابسته به آب است و باید به سمت تولید با آب کمتر برویم،به همین منظور اولین استانی هستیم که در راستای الگوی کشت قدم برداشته‌ایم و برای محصول سیر نیز در الگوی کشت جایگاه خاصی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: ثبت جهانی سیر همدان یک دستاورد مهمی بود و در خصوص تاسیس شهرک سیر پیگیری‌ هایی انجام شده و در این شهرک از خام فروشی جلوگیری می‌کنیم و هیچ محصول فرآوری نشده‌ای به فروش نمی‌رسد.
دبیر اجرایی جشنواره سیر سولان در ادامه گفت: هر ساله این جشنواره باشکوه تر از سال گذشته برگزار می شود، که جشنواره سیر به همت مسئولین استانی، نماینده های استان، فرماندار، بخشداری و دهیاری جهاد کشاورزی، تعاون روستایی، انجمن سیر و صیفی و همچنین میراث فرهنگی است برگزار شد.
محمد جواد درویشیان بیان کرد: از دیگر اهداف جشنواره جذب گردشگر است، که در استان نقاط بسیار زیادی وجود دارد که می توان با برگزاری برنامه های مدون و مستمر مانند جشنواره های سالانه و یا فصلی باعث رونق گردشگری در آنها می شود.
وی گفت: معرفی سیر و حمایت از کشاورزان، معرفی جاذبه‌های گردشگری و ایجاد شور و نشاط اجتماعی از دیگر اهداف جشنواره است.
درویشیان اشاره کرد: بعد از برگزاری این جشنواره‌ها انتظارات اهالی بالا می‌رود، البته اوایل کشت سیر در منطقه‌ به صورت سنتی بود و به مرور به صورت فراوری و بسته‌بندی انجام شد و این مهمترین دست‌آورد جشنواره است.

ادمین
Share
0

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

              پایگاه خبری همدان فرهیخته

Facebook-f
Twitter
Instagram
Telegram
Eaparat

پیوندها

استانداری همدان
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان
اداره کل تبلیغات اسلامی همدان
خانه مطبوعات

اطلاعات تماس

ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081

آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42

اشتراک خبرنامه