روزگارانی بود که همه برای حضور و خلق آن حماسههای بیبدیل احساس تکلیف میکردند چون خصم دونمایه با پشتیبانی بینالمللیاش آمده بود تا انقلاب عزیز و نوپای ما را از ما بگیرد و ملیت و هویت ما را از هم بپاشد.
ما نهراسیدیم، نشکستیم و از پای نایستادیم، کنار هم و پشت به پشت و شانه به شانه به هم در مقابلش ایستادیم… همهمان بودیم، از خرد و کلان و پیر و جوان به خود تکلیف دیدیم که باشیم چون اماممان فرمودده بودند که باشیم.
روحانی، دانشجو، دانشآموز، کاسب، اداری و بازاری دیگر تفاوتی نداشت چه بودیم و که بودیم؟! آمدیم که خاک وطن را دستبرد نجات دهیم و بر سر این حضور، بهای جان پای معامله با خدا آورده بودیم.
طلاب و روحانیون بیش از سایر اقشار در این برهه از زمان احساس تکلیف میکردند چون هم شاگردان پیر جماران بودند و هم در شکل گرفتن کشوری ولایتمدار رسالتی پیغمبر گونه داشتند.
سجادیپور از آن دسته افرادی است که هم در عنفوان جوانی، حضور در جبهههای جنگ را تجربه کرده بود و هم در جوار شهیدان هملباس خود نور الهی را در جبهههای نبرد دریافته بود.
به سراغ او رفتیم تا در این گفتگو به اثراتی که حضور طلاب و روحانیت در جبهههای جنگ داشتند واقف شویم.
حسن سجادیپور با اشاره به حضوری که طلاب در آن زمان در جبهههای نبرد داشتند اظهار میکند: بنده هم این توفیق را داشتم که در طول دفاع مقدس چند بار به جبههها اعزام شوم. بعد از آغاز دروس طلبگی در قم هم همراه دیگر دوستان طلبه در جبهه حضور پیدا کردم. مدرسه ما، به نام مدرسه امام صادق(علیه السلام) هم از لحاظ علمی و اخلاقی، و هم از لحاظ اعزام طلاب به جبهه در قم نمونه بود و شهدا و جانبازان زیادی را تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی کرد.
او در ادامه به رفاقت با دوستان طلبهای اشاره میکند که به فیض شهادت نائل آمده بودند و میافزاید: اولین همبحث بنده در ادبیات عرب، طلبهای به نام اصغر کرمی، اهل مراغه بود که در همان ابتدای طلبگی در جبهههای نور به شهادت رسید. دوست دیگری داشتم که با هم از همدان به قم رفتیم و طلبه شدیم، به نام غلامعلی سعیدیفر که ایشان نیز در همان سال اول طلبگی در عملیات بیتالمقدس دو به شهادت رسیدند.
سجادی پور با اشاره به اینکه حضور دوستان روحانی و طلبه در دفاع مقدس بسیار با ارزش و تأثیرگذار بود اذعان میکند: چه در بخش آموزش عقاید و احکام دینی و چه در قسمت تأثیرگذاری معنوی و بالابردن روحیه عزیزان رزمنده، حضور طلاب و روحانیون تأثیرات انکارناپذیری در جبهههای جنگ بر جای گذاشته بود.
وی با تأکید بر اینکه تعداد شهدای روحانیت در دوران دفاع مقدس که مایه افتخار این نهاد پربرکت دینی است، نسبت به سایر اقشار بیشتر است عنوان میکند: در آمارهایی که از سوی مراکز رسمی منتشر شده، نکات جالب توجهی در این رابطه وجود دارد به طوری که تعداد شهدای روحانی در ۸ سال دفاع مقدس، بیش از ۳۴۱۷ نفر اعلام شده است که ۱۵/۵ درصد کل جمعیت روحانیون در همان زمان میباشد.
این رزمنده دفاع مقدس تصریح میکند: در دوران ۸ سال دفاع مقدس از هر هزار نفر طلبه، چهل نفر به شهادت رسیدهاند که بیشترین شهید روحانی در سال ۱۳۶۵ و در عملیات کربلای ۴ و ۵ بوده است، حال آنکه طبق آمار، در بقیه اقشار از هر هزارنفر، حدودا چهار نفر شهید شده است.
وی بیان میکند: از شهدای روحانی دفاع مقدس، میتوان از سرداران شهید: آیت الله شیخ فضلالله محلاتی، شهید مصطفی ردانی پور، شهید عبدالله میثمی، شهید محمدحسن شریف قنوتی و … نام برد و هریک از شهیدان گواه نور خدا در جبهههای نبرد حق علیه باطل و ولایتمداری و برکت جامهعه روحانیت در همه اعصار انقلاب بودهاند.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42