دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ایران را در حوزه شبکه کتابخانهای جزو کشورهای پیشرو دانست و گفت: در این زمینه در لیست ۲۰ کشور اول در شبکهسازی قرار داریم.
مهدی رمضانی در نشست خبری با اصحاب رسانه در کتابخانه مرکزی استان همدان اظهار کرد: برای توسعه کتابخوانی توجه عملی به حوزه کودک و نوجوان لازم است و اگر ما بخواهیم توجه به کتابخوانی را بالا ببریم، گروه هدف ما کودک و نوجوان است؛ اگر همه تمرکزمان را بر این گروه قرار دهیم، به جایگاه خوبی دست مییابیم .
وی گفت: ایجاد زنگ برای کتابخوانی در مدارس باید وجود داشته باشد و باید با معلمان این کار را پیش ببریم و ما نیز در سطح دولت این موضوع را پیگیری میکنیم و پس از تصویب ابلاغ خواهد شد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: بحث گسترش خدمات در کتابخانهها بحث جدی است، در کتابخانههای عمومی امروزه طیف گسترده ای از خدمات در حال ارائه است و بیش از ۱۷۰ سر فصل آموزشی در کتابخانهها امکان ارائه دارند.
وی با بیان اینکه در موضوع کتابخانههای سیار اعلام عمومی و رسانهای صورت گرفته است گفت: این موضوع بایستی مورد توجه باشد و امیدواریم در مرحله اول و پیش از پایان دولت، حداقل ۲۰۰ کتابخانه سیار به آمار افزوده شود که البته انتظار ما خیلی بیشتر از این است.
رمضانی با بیان اینکه همدان در ایجاد کتابخانههای سیار همت خوبی وجود دارد، ادامه داد: همانطور که همدان، تاکنون پیشرو بوده از این به بعد نیز اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
وی بیان کرد: خانوادهها انگیزه و شوق بیشتری برای مراجعه فرزندانشان به کتابخوانی دارند و سبب میشود رغبت به سوی مطالعه اختیاری پیش از شروع مدارس افزایش یابد. حدود ۱۲ میلیون نفر عضو کتابخانه های عمومی هستند و از ظرفیت کتاب و کتابخوانی استفاده میکنند و میانگین در هر ماه حدود ۲۰۰ هزار جلد کتاب در کشور به امانت برده میشود.
وی کسب و کارهای کوچک در کتابخانه ها را تشریح کرد و گفت: کار نیاز به دانش دارد، کتابخانه دانش را در خود دارد و هر فرد میتواند مطالعه کند و کسب و کار خود را پیش ببرد و به تعالی برساند.
رمضانی بالای ۸۰ درصد از منابع اطلاعاتی ما را منابع فیزیکی خواند و گفت: این آمار در دنیا و در ایران مشترک است اما باید در موضوع منابع اطلاعاتی مجازی و الکترونیکی نیز پیش روی کنیم.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42