رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان گفت: مدیریت شهری از طرح کاشت یک میلیارد درخت در ۴ سال استقبال می کند.
علیاکبر نظری در جلسه کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت شورا که با حضور مدیر کل، معاونین و مدیران منابع طبیعی استان برگزار شد، افزود: در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال اقدام ارزشمندی است اگر دولت با مدیریت شهری که نهاد مردمی است همکاری کند میتوان در امر درختکاری تحول ایجاد کرد و شورای شهر و شهرداری در این زمینه آمادگی همکاری را دارد.
نظری به ظرفیت های ایجاد شده در همدان از جمله پارک های فرامنطقه ای فخرآباد و اکباتان، اظهار داشت: در صورت امکان از ظرفیت طرح یک میلیارد کاشت نهال در این مناطق بهره بگیریم و بتوانیم مناطق وسیعی از شهر همدان را که در آنها سرمایهگذاری شده و اقدامات خوبی صورت گرفته است نتایج مطلوبی را برای شهر اخذ کرد.
وی با بیان اینکه آبیاری مکانیزه باید جدی گرفته شود، یادآور شد: در بودجه سال جاری ۳۴ میلیارد تومان برای آبیاری مکانیزه در نظر گرفته شده است تا بتوانیم در زمینه آبرسانی به درختان و فضای سبز مصرف بهینه داشته باشیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با اشاره به خشکسالیهای اخیر اظهار داشت: تنشهای آبی باعث شده است شهر همیشه سبزه همدان با مشکل خشکسالی مواجه شود و متاسفانه در عین حال که با آب شرب مشکل داشتیم همچنین تنشهای زیادی از جمله خشک شدن تعدادی از درختان در مناطق مختلف شهر شاهد بودیم.
استفاده از گونههای بومی در طرح کاشت درخت
وی در ادامه با تاکید بر استفاده از گونههای بومی در طرح کاشت یک میلیارد نهال گفت: لازم است کارگروه علمی در زمینه تهیه و کاشت درختان تشکیل شود و کاشت درخت از گونههای بومی و درختانی که با خاک، آب و هوای همدان متناسب سازگاری دارند صورت پذیرد.
وی سلیقهای عمل کردن در شهرها و عدم به کارگیری علم و دانش در زمینه فضای سبز و کاشت نهال را عامل تخریب باغات دانست و افزود: در این راستا ضروری است نشستی با سازمان جهاد کشاورزی برگزار شود تا سلیقهای عمل نشود.
وی با اشاره به ساخت و سازهای غیر مجاز و تخریب باغات و منابع طبیعی تاکید کرد: در برخورد با این متخلفان ابتدا باید از مدیران کلی که اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز کرده اند، شروع کرد سپس به سراغ افراد عادی برویم این اشتباه است که فقط با مردم عادی برخورد شود و با مسولین متخلف برخورد نشود .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در این جلسه ضمن تشریح برنامه کاشت یک میلیارد درخت پرداخت و گفت: این طرح به صورت پروژه محور و مکان محور اجرا خواهد شد و این امر مسئولیت اجتماعی را میطلبد که مدیریت شهری میتواند در این زمینه نقش مهمی را ایفا کند.
اسفندیار خزائی با بیان اینکه تاکنون ۳۱ گونه درخت در نهالستانهای استان تولید میشود، افزود: در حال حاضر دو ایستگاه مرتع در شهرستان های بهار و ملایر داریم که متاسفانه هیچ اعتباری برای آنها لحاظ نشده است.
وی اظهار داشت: نهادینه کردن فرهنگ درختکاری و حفظ محیط زیست امری ضروری است و مردم نیز از آن استقبال میکنند.
خزائی با بیان اینکه در طرح کاشت درخت در همدان باید سالانه ۱۲ میلیون نهال تولید و کاشت داشته باشد، افزود : محوریت کار با منابع طبیعی است و میطلبد در این زمینه شورای شهر به عنوان ناظر عمل کند .
وی با بیان این که تمام اقدامات و کاشت نهالها در سامانه ساتک ثبت میشود، اظهار داشت: آمارها و اطلاعات دقیق کاشت نهالها در سراسر کشور در اختیار مسئولان و مردم قرار میگیرد.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42