رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: اولویت مجمع سلامت در سال گذشته بیماری غیرواگیر، تغییر اقلیم و جوانی جمعیت بود که در زمینه بیماریهای غیرواگیر کارگروههای سلامت تشکیل شد و در قالب تفاهمنامه بینبخشی به موضوع سلامت مواد غذایی بهعنوان مؤلفه مؤثر در بیماریهای مزمن و غیرواگیر توجه شد.
دکتر محمدمهدی مجذوبی با تشکر و قدردانی از تمام افرادی که برای ارتقا ارائه خدمات سلامت و درمان تلاش میکنند، اظهار کرد: در یک سال اخیر تلاش کردیم که با برنامهریزی مناسب در خصوص ارتقا سلامت جامعه حداکثر نتیجه را بگیریم .
وی هدف از تشکیل مجمع سلامت را بازنگری فعالیتهای یک سال گذشته، همگرایی و تمرکز بر برنامههای یک سال پیشرو، برنامهریزی برای نتیجهبخش شدن برنامهها و حمایتطلبی عنوان کرد.
رییس دانشگاه با بیان اینکه حوزه سلامت نیازمند حمایت است، عنوان کرد: پویش غربالگری فشارخون و دیابت به رسمی کار خود را در چند روز گذشته آغاز کرد و این پویش میتواند تأثیر بسزایی برای پیشگیری از بیماریهای با منشأ فشارخون و دیابت داشته باشد.
وی افزود: در حوزه جوانی جمعیت در سطح دانشگاه و بخشهای مرتبط با این حوزه بهصورت مستمر جلساتی برگزار شده اما برای دستیابی به نتیجه مطلوب به ورود جدیتر دستگاه متولی نیاز است.
دکتر مجذوبی با بیان اینکه بالغ بر ۱۴ هزار نفر در مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان مشغول فعالیت هستند و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر مجرد در این خانواده بزرگ وجود دارد، یادآور شد: به طور قطع این اتفاق در سطح جامعه هم رخ میدهد که لازم است در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری ورود جدیتری داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سه اولویت امسال مجمع سلامت استان همدان، حوادث ترافیکی، اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت و تبیین سند ملی دانشبنیان امنیت غذا و تغذیه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه اگر نتوانیم در حوزه جوانی جمعیت اقدامی موثر انجام دهیم قافیه را باختیم، تصریحکرد: کفایت و امنیت غذایی دو مؤلفه بسیار مهم هستند که در سند امنیت غذا موردتوجه قرار گرفته است .
وی با بیان اینکه سند امنیت غذا و تغذیه یک سند راهبردی برای خودکفایی و ایمنی غذا بوده و این مؤلفه مقدمهای برای حصول سایر جنبههای امنیت است، اظهار کرد: باتوجهبه احتمال بروز بیماری عفونی و آلودگیهای میکروبی از طریق غذا، کارهای دقیقی در معاونت غذا و دارو در حال اجرا است و به طور محسوس از اوایل انقلاب تاکنون شیوع بیماریهای عفونی در کشور کاهشیافته است.
دکتر مجذوبی افزود: سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر و ۱۲۵ هزار کودک زیر پنج سال دچار مسمومیت غذایی میشود همچنین پس از انقلاب اقدامات خوبی در حوزه درمان و تحقیقات صورتگرفته و نتایج خوبی بهدستآمده که منجر به کاهش ابتلا به بیماریها عفونی شده است.
وی با بیان اینکه متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی و سموم ابتلا به سرطان معده و گوارشی در دنیا سیر صعودی داشته، خاطرنشان کرد: ایران هم از این موضوع مستثنی نیست و آمار حاکی از افزایش پنج تا شش برابری ابتلا به سرطانهای گوارشی در دنیا است .
رییس دانشگاه بیان کرد: استان همدان در حوزه توانبخشی نیاز به ایجاد دانشکده جدید با فضای جدید حداکثر تا سه سال آینده دارد تا خدمات بیشتری به مردم ارائه شود.
وی گفت: تاکنون جلسات متعدد کارگروه امنیت غذایی با دستورکارهای متفاوت برگزار شده اما با توجه به حساسیت موضوع لازم است که بیشتر از گذشته این جلسات مورد توجه باشد .
دکتر مجذوبی با بیان اینکه با اقدامات خوبی که پس از انقلاب حوزه سلامت انجامشده حداقل بیش از ۲۰ سال سن امید به زندگی افزایشیافته است، مطرح کرد: متأسفانه در سالهای اخیر سالمندی جمعیت از هفت درصد به ۱۴ درصد رسیده است که باید برنامه ریزیهای لازم در این خصوص انجام شود .
وی با تاکید بر اینکه برآوردها حاکی از آن است که بیش از یک میلیون سقطجنین در سال انجام میشود، افزود: سالمندی، افزایش سکته مغزی، حوادث، و تبعات حاصل از سالمندی همانند ناتوانی جسمی باعث شده که در آینده به خدمات توانبخشی نیاز بیشتری داشته باشیم.
این مقام مسئول ادامه داد: با وجود افزایش آمار تصادفات ترافیکی مرگ بیمارستانی به دلیل تصادفات نسبت به هفت ماه سال گذشته کاهشیافته است.
وی با یادآوری اینکه مجموع مرگها در چرخه اقتصادی خانواده تأثیرگذار است و نباید فراموش کرد که هر مرگ در مجموع ۸ میلیارد تومان آسیب به جامعه تحمیل میکند، تصریح کرد: لازمه کاهش آمار حوادث ترافیکی، افزایش امنیت خودرو، رفع نقاط حادثهخیز با نورپردازی و اصلاح مسیرهای پرتصادف و بهترشدن خدماتدهی اورژانس جادهای و مراکز درمانی است.
دکتر مجذوبی خاطرنشان کرد: میانگین رسیدن آمبولانس اورژانس به بالین مصدومان ترافیکی کاهشیافته درعینحال ۱۲ پایگاه در حال احداث است هر چند برای رسیدن به حد مطلوب به ۱۰ پایگاه دیگر نیاز است.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42