عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ایجاد و بسترسازی تفریحات مناسب برای تمام گروههای سنی به ویژه نوجوانان جوانان میتواند تا حد زیادی از بروز اتفاقات ناگوار بهویژه افسردگی جلوگیری کند، گفت: در این راستا فعالیت جسمانی و ورزشی، سبک زندگی معقول، تغذیه مناسب و… میتواند تا حد زیادی از بروز افسردگی جلوگیری کند.
دکتر محمد بابامیری با بیان اینکه چندین عامل در بروز افسردگی تأثیر دارد، عنوان کرد: عوامل عاطفی و محیطی تأثیر به سزایی بر بروز افسردگی در سنین مختلف دارد.
وی ضمن اشاره به عوامل محیطی که بروز و شدت افسردگی تأثیر میگذارد، عنوان کرد: در این راستا میتوان به مشکلات اقتصادی، جمعیتی، اجتماعی و… اشاره کرد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: شیوع افسردگی در سنین و گروههای جمعیتی مختلف متفاوت است
بابامیری با بیان اینکه آمار حاکی آن است که در سنین ۱۸ تا ۳۰ سالگی شیوع افسردگی بیشتر میشود، خاطرنشان کرد: متأسفانه چند سالی است که کشور وارد بحران پیری جمعیت شده است و باتوجهبه اینکه پیک افسردگی با شروع پیری بیشتر میشود آمار افسردگی در چند سال اخیر افزایشیافته است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: احساس ناامیدی، پوچی، ناراحتی و غم بهصورت مداوم و مستمر از علائم مهم افسردگی ست که لازم است به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه امروزه احساس ناامیدی نسبت به آینده زندگی در قشر جوان باعث شده است که شیوع افسردگی در این قشر افزایش یابد، اذعان کرد: نتایج تحقیقات نشان میدهد که در دوران کرونا در برخی از شهر غربی کشور از جمله همدان افسردگی شایعتر و آمار آن به طور قابلتوجهی افزایش یافت.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه افزود: متأسفانه اثرات روحی، روانی و روانشناسی پاندمی کرونا در جامعه باقیمانده است.
بابامیری با بیان اینکه تقریباً شیوع افسردگی در جامعه ما در تمام گروههای سنی ۱۵ درصد برآورد شده است، اذعان کرد: باتوجهبه اینکه تحقیقات بر اساس ابتلا به افسردگی ماژور صورت میگیرد پیشبینی میشود که آمار افسردگی در درجات مختلف بیش از این رقم باشد .
وی بیان کرد: نتایج رسمی که نشان دهد که شیوع افسردگی در استان همدان چه میزان برآورد شده وجود ندارد؛ اما تفاوت چندانی با آمار کشور نداریم و به نظر میرسد که افسردگی در این استان کمی بیشتر از آمار کشور باشد .
این روانشناس و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: انگیزش و امیدواری میتواند تا حد زیادی از بروز افسردگی جلوگیری کند .
بابامیری با بیان اینکه موج ناامیدی در گروه سنی یکی از علل افسردگی است، ابراز کرد: دولت میتواند با برنامهریزی و سیاستگذاری مناسب خود با ایجاد انگیزش، شور و نشاط اجتماعی در اقشار مختلف علی خصوص نوجوانان و جوانان آنها را به آینده امیدوار کرده در واقع نوجوانان و جوانان نباید تصور کنند که تلاشهای آنها بیفایده است .
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ایجاد و بسترسازی تفریحات مناسب برای تمام گروههای سنی علی خصوص نوجوانان جوانان میتواند تا حد زیادی از بروز اتفاقات ناگوار بهویژه افسردگی جلوگیری کند، عنوان کرد: در این راستا فعالیت جسمانی و ورزشی، سبک زندگی معقول، تغذیه مناسب و غیره میتواند تا حد زیادی از بروز افسردگی جلوگیری کند .
بابامیری با بیان اینکه خواب مناسب و کافی تا حد زیادی میتواند از بروز افسردگی در گروههای سنی مختلف جلوگیری میکند، یادآور شد: آمار جهانی نشان میدهد که میزان افسردگی در بانوان ۲ برابر آقایان رخ میدهد، ایران و همدان هم از این قضیه مستثنی نیست.
وی افزود: تغییرات زندگی، ورود به اجتماع، دوری از خانواده در دانشجویان که در شهر دیگر قبول میشوند، بیکاری، افزایش مسئولیتهای فرد و غیره در گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ باعث میشود که بیشتر از سایرین ناامید و افسرده شوند .
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در چندساله اخیر رواج استفاده از فضای مجازی و نمایش گذاشتن زندگی دروغین برخی بلاگرها و بهتبع آن مقایسه که در ذهن برخی مخاطبین صورت میگیرد باعث میشود که فرد ناامید و در نهایت افسردگی شود.
بابامیری با بیان اینکه رواندرمانی بر درمان بیماری افسردگی خفیف تأثیر میگذارد، عنوان کرد: در افسردگی ماژور ترکیب دارو و رواندرمانی توصیه میشود.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42