اسفندیار خزایی در جمع اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی اظهار کرد: یک میلیون و ۵۱۵ هزار نهال توسط بخش خصوصی و دولتی در استان تولید شده است که این نهال ها بر مبنای علمی و با نظر یک کمیته تخصصی متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه کشت می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: در راستای پیشبرد برنامه ملی کاشت یک میلیارد درخت تاکنون ۲۲ تفاهم نامه برای کاشت نهال در همدان منعقد شده است.
خزائی گفت: فراجا، نیروگاه شهید مفتح،آموزش و پرورش،بسیج سازندگی و هلال احمر از جمله دستگاه هایی هستند که در این زمینه مشارکت دارند.
وی با تاکید بر اینکه طی چهار سال باید ۱۲ میلیون درخت در طرح مردمی کاشت درخت در استان کاشته شود اضافه کرد: تاکنون ۳۱۵ هکتار با ۸۴ هزار و ۱۳۸ گونه در طرح کاشت یک میلیارد درخت و جنگل کاری، نهال کاری شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: بسیج سازندگی نیز در کاشت ۵۰۰ هزار نهال با منابع طبیعی همکاری دارد که در این راستا ۶۵ هزار چاله در منطقه داق آباد حفر و ۱۷ هزار نهال برای کاشت به این محل منتقل شده و از فردا کاشت نهال در این محل توسط بسیج سازندگی آغاز می شود.
خزائی بیان کرد: جمعیت هلال احمر نیز قرار است در کاشت ۱۵۰ هزار نهال همکاری کند که نوع نهال ها مشخص شده و قرار است در منطقه آبشینه و سد اکباتان غرس شود.
وی گفت: برای کشاورزی پایدار و توجه به تولید غذا، حفظ آب و خاک باید مدیریت جامع آبخیز مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: این استان دارای ۶۶۵ هزار هکتار مرتع و ۴۵ هزار هکتار جنگل شامل جنگل های طبیعی، دست کاشت، ذخایر جنگلی و پارک های جنگلی است و با وجود قرار گرفتن همدان در جمع استان های «کم جنگل» اما استعداد افزایش پوشش جنگل و تاج پوشش را دارد.
وی خاطرنشان کرد: طبق نقشه پوشش گیاهی ۶۶۵ هزار هکتار از اراضی استان مرتع است که ۴۵ هزار هکتار جنگل طبیعی و پارک های جنگلی نیز جزو اراضی استان محسوب میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در تشریح حوزه آبخیزداری یادآور شد: حوزه اول یک میلیون و ۵۲ هزار و ۹۰۰ هکتار اصله معادل ۵۸ درصد هکتار حوزه آبخیز قرهچای است به نحوی که آبهای استحصال شده استان وارد سد ساوه میشود ،حوزه دوم گاماسیاب نیز آب های آن وارد سد کرخه خوزستان میشود و ۶۶۷ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۱۶.۷ درصد استان است و حوزه سوم آبخیز سفیدرود با ۲۱۶ هزار و ۱۰۰ هکتار است، به این ترتیب بخشی از آبهای حاصل از باران استان وارد دریای خزر میشود.
خزائی افزود: متوسط فرسایش خاک در استان ۱۶.۵ تن در هکتار طی یکسال است که کبودراهنگ به خاطر داشتن خاک لس (ترکیب رس و آهک) بیشترین فرسایش را دارد و کمترین میزان فرسایش نیز مربوط به مراتع است.
وی بیان کرد: امسال در راستای بذرکاری ۱۸ گونه بذر مرتعی تولید و خریداری شده است.
خزائی در آخر گفت: ۲ میلیون و ۳۱۴ هزار واحد دامی در این استان است که مجاز آن ۵۳۲ هزار واحد دامی است یعنی آمار دام های موجود در استان چندین برابر حد مجاز است.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42