شهردار لالجین از برگزاری هشتمین جشنواره جهانی شدن لالجین با حضور وزیر میراث فرهنگی در روز ۲۹ شهریورماه خبر داد.
سید رضا موسوی در نشست خبری اظهار کرد: لالجین سال ۹۵ در شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی سفال برگزیده شد که ظرفیتها و نمودهای منحصربفرد لالجین این اتفاق را رقم زد و سفالگران بیش از ۸۰۰ سال است که به صورت مستمر در این حوزه فعالیت میکنند و نیاکان ما زحمات زیادی برای حفظ این هنر صنعت کشیدهاند و ما وظیفه داریم از آن محافظت کرده و آن را در سطح جهانی ارتقا ببخشیم و جشنواره لالجین در راستای رسیدن به این هدف مهم برگزار میشود.
موسوی با اعلام اینکه هشتمین سالروز جهانی شدن لالجین ۲۹ شهریورماه با حضور وزیر میراثفرهنگی برگزار میشود، افزود: برنامههای متنوعی برای این رویداد پیشبینی شده که از جمله آنها جمع آوری آثار فاخر سفالگری، مسابقه عکاسی سفال لالجین، همایش پیاده روی شهروندان و مسابقه سفالگری است.
وی بیان کرد: جشنواره عکاسی سفال با شرکت ۸۰ نفر از عکاسان استان در قالب برنامه های جشنواره شهر جهانی سفال برگزار میشود که این جشنواره به شناخت لالجین و جذب گردشگران کمک خواهد کرد.
موسوی با اشاره به اینکه لالجین به دلیل نزدیکی به غار علیصدر و شهر جهانی هگمتانه پذیرای گردشگران زیادی بوده است گفت: بازدید از کارگاهها و هنر سفالگری همواره مورد توجه گردشگران و مسافران بوده است.
وی افزود: بالغ بر ۳۰۰ فروشگاه تخصصی سفال و ۱۲۰۰ کارگاه در شهر جهانی لالجین فعال است.
موسوی گفت:در حوزه توسعه شهر شهر لالجین اتفاقات خوبی رقم خورده اما زیرساختهای گردشگری یکی از نکات مورد توجه است به ویژه احداث هتلها باید مدنظر قرار گیرد که یک مجتمع اقامتی و یک اقامتگاه بومگردی هم در شهر لالجین در حال افتتاح است.
وی در خصوص اهمیت صادرات سفال لالجین افزود: قسمت عمده تولید سفال باید به کشورهای مختلف صادر شود اما چند سال گذشته مشکلاتی در حوزه تعرفه گمرکی و پیمان سپاری ارزی وجود داشته و این موضوع باعث کاهش صادرات سفال شده است. موسوی بیان کرد: در حال حاضر بیشترین صادرات سفال به کشور عراق است اما گفته میشود که دستورالعملهایی در حال تنظیم است که مشکل پیمانسپاری ارزی حل و بدین ترتیب مشکل صادرات رفع شود.
موسوی از ثبت ملی ۱۵ کارگاه سفال لالجین خبر داد و افزود: این مراکز باید بافت قدیمی خود را حفظ کنند.
وی اظهار کرد: شهر لالجین به لحاظ وسعت و جمعیت کوچکترین شهر جهانی است اما ظرفیت بالایی دارد در حالی که در استان به آن به دید شهر کوچک نگاه میکنند.
موسوی درباره مشکلات سفالگران لالجین در زمینه تأمین خاک رس، اظهارکرد: مشکلات تامین خاک سفالگران هنوز برطرف نشده است و تعاونی سفالگران شهرلالجین پیگیر مجوز برداشت خاک از اراضی اطراف است .
وی با بیان اینکه باید خاکی که به کیفیت خاک شهر لالجین باشد تأمین شود، تصریح کرد: چندین سال است که تعاونی پیگیر مجوز تامین خاک برای سفالگران است اما برداشت خاک نیاز به مجوز تغییر کاربری دارد.
موسوی با بیان اینکه اگر گِل نداشته باشیم سال آینده سفال هم نمیتوانیم تولید کنیم، ادامه داد: درخواست داده شده تا مجوز موقت برداشت از اراضی انجام شود.
وی در پایان درباره برپایی موزه سفال، گفت: شهرداری لالجین در سال ۹۰ تقریبا ۴۰۰۰ مترمربع به موزه سفال اختصاص داده است که ۱۰ سالی است بلاتکلیف مانده است که در سفر رئیسجمهور شهید به همدان چهار میلیارد تومان اعتبار به موزه سفال اختصاص یافت و ابلاغ شد اما متأسفانه وزارت نفت اعلام کرده است چون شهرداری دستگاه دولتی نیست نمیتوانیم این مبلغ را بپردازیم.
گفتنی است در این نشست پوستر هشتمین جشنواره لالجین جهانی رونمایی شد.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42