به گزارش همدان فرهیخته، حمیدرضا حاجی بابایی در مراسم بهره برداری از این طرح، اظهار داشت: برای اجرای این طرح ۱۲۲ کیلومتر لوله گذاری فولادی با قطر ۱۶۰۰ میلیمتر کار گذاشته شده و مخازنی با گنجایش ۹۰ هزار متر مکعب ساخته شده است.
وی افزود: این آب از ۷۰ کیلومتری شهر همدان تامین می شود، که با کیفیتی بالا وارد شبکه آب لوله کشی مشترکان شهر همدان می شود.
وی همچنین در خصوص اعتبارات این طرح اضطراری عنوان کرد: ۰ ۳۰میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح اضطراری درنظر گرفته شده است. امسال ۷۸ میلیارد تومان که ۴۵ میلیارد تومان آن از طریق اعتبارات ملی و ۳۳ میلیارد دیگر نیز از محل تنش آب برای طرح اصلی آبرسانی به همدان است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آب مورد نیاز ۹ شهر و ۵۹ روستا از طریق این خط تامین می شود، گفت: استان همدان ۵۶ میلیون متر مکعب از سد تالوار حق آبه دارد که در حال حاضر این میزان به ۱۶ میلیون متر مکعب کاهش یافته و به دلیل ساخت چند سد در بالا دست این سد میزان آب سد تالوار کاهش یافته است.
حاجی بابایی همچنین در خصوص پروژه تصفیه خانه نیز تاکید کرد: تصفیه خانه این طرح بزرگترین تصفیه خانه غرب کشور است و قادر است سه هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه آب را تصفیه کند و ظرفیت آن ۲ و نیم برابر مصرف مورد نیاز شهر همدان است.
در ادامه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: حجم آبی که در حال حاضر وارد شبکه آبرسانی شهر همدان شد یک بخش کوچکی از نیازهای مردم این شهر را تامین می کند و مردم باید همچنان به صرفه جویی توجه ویژه کنند.
فرهاد فرزانه با بیان اینکه بارندگی ها امسال کاهشی بوده افزوده: با کاهش بارندگی استان همدان در وضعیت خشکسالی قرار گرفته است و با اعلام شرکت آب منطقه ای استان، مخزن سد اکباتان تا کمتر از ۲ ماه دیگر می تواند آب آشامیدنی مشترکان را تامین کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه طرح اضطراری آبرسانی تامین کننده حدود ۱۵ درصد آب مورد نیاز شهر همدان است، گفت: بهره برداری از طرح اضطراری آبرسانی به همدان زودتر از وعده داده شده انجام شد که ماحصل تلاش همه مسئولان، متخصصان و نیروهای فنی صنعت آب استان است.
منصور ستوده با اشاره به اینکه طول کل خط انتقال آب از سد تالوار ۱۴۰ کیلومتر و طول خط اضطراری ۷۰ کیلومتر است، عنوان کرد: خط آبرسانی اضطراری به همدان با حفر چاه در شمال غرب استان و از مخزن تعادلی و ۳۰ هزار متر مکعبی «کِیتو» آغاز می شود و پس از عبور ۴۵ کیلومتر خط لوله به بزرگترین تصفیه خانه غرب کشور در منطقه مهاجران منتقل می شود.
وی همچنین اظهار داشت: با بهره برداری از طرح اضطراری آبرسانی به همدان ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی مورد نیاز شهر همدان تامین می شود که این مقدار معادل ۱۵ درصد کل آب مورد مصرفی مشترکان این شهر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان نیز گفت: متاسفانه با کاهش ۴۲ درصدی بارش ها حجم ذخیره آب سد اکباتان امسال به ۱۰ میلیون متر مکعب رسیده است در حالی که سال گذشته ۱۹ میلیون متر مکعب بود.
سید هادی حسینی بیدار تاکید کرد: اگرچه این طرح تاحدودی می تواند کسری آب شرب همدان را تامین کند اما راه حل اصلی و نهایی برای خروج از بحران آب همکاری مردم در صرفه جویی و مدیریت آب است.
انتهای پیام/
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42