اسفندیار خزائی در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه آب ستون زمین است اظهار کرد:بیایانی شدن بخشی از اراضی این استان به واسطه کمبود بارش نیست بلکه مهم ترین علل آن تخریب زمین، چرای مفرط دام و استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد:۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان شوره زار و قلیایی است که ۲۶ هزار هکتار آن در عرصه های منابع طبیعی قرار دارد.
خزائی افزود: متوسط فرسایش خاک در استان همدان ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار طی یکسال است البته فرسایش به میزان ۱۰ تن در هکتار امری طبیعی است.
وی گفت: بخش زیادی از فرسایش خاک نتیجه عملکرد انسان در برخورد با زمین از جمله شخم در جهت شیب است و مطالعات گویای این است که میزان فرسایش خاک در دیم زارهای کم بازده هفت برابر است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: به دنبال تبیین برنامه هفتم توسعه، این اداره کل امسال با رویکرد جدیدی کار خود را شروع و برای حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری از جنگل ها و مراتع در راستای فصل هفت امنیت غذایی تلاش کرد.
خزائی گفت: ۴۳ هزار و ۶۷۳ هکتار اراضی جنگلی، ذخایر جنگلی و پارک های جنگلی در این استان وجود دارد که همدان استانی کم جنگل به شمار می رود با این وجود درختان باارزش در بخش ایران تورانی و زاگرس تنوع بالایی دارد.
وی با بیان اینکه استان همدان کم جنگل با گونههای بسیار ارزشمند است گفت: تنوع زیستی بالایی از نظر گیاهی در استان داریم.
خزائی افزود: همدان در کاشت یک میلیارد درخت سهمیه بیشتری از استان های مجاور را به خود اختصاص داد به گونه ای که سالانه سه میلیون و در مجموع ۱۲ میلیون اصله نهال در طی چهار سال باید بکارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: پویش های مختلف در راستای کاشت یک میلیارد درخت در این استان برگزار شده که همه این پویش ها به علت پیشینه فرهنگی استان با استقبال مواجه شده است.
وی افزود: برای کاشت یک میلیارد درخت نیاز به بارش باران هم داریم چرا که میزان رطوبت در عرصه ها اگر پایین بیایید استقرار گونه گیاهی سخت می شود.
خزائی بیان کرد: این استان در یک فلات بلند قرار دارد بر این اساس هیچ آبی وارد همدان نمی شود بنابراین در حوزه سرزمینی و در راستای حفظ حوزه آبخیز باید بیشتر تلاش شود همچنین همدان دارای چهار حوزه آبخیز است که حوزه قره چای به سد ساوه، گاماسیاب به سد کرخه، سفید رود به دریای خزر و آب حوزه گاوشان ابتدا وارد سد دربندی خان عراق سپس به خلیج فارس می ریزد.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42