مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به نقش بیبدیل زبان فارسی در شکلگیری هویت ملی ایرانیان گفت: زبان فارسی تنها ابزار ارتباطی نیست، بلکه آینهدار فرهنگ، تمدن و تاریخ ایرانزمین است.
مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور دکتر مهدی محبتی، نویسنده و پژوهشگر برجسته ادبیات فارسی در مجتمع شهید آوینی همدان برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این مراسم با ابراز خوشامدگویی به مهمانان، پیشکسوتان عرصه فرهنگ، ادب و شعر، اساتید و فعالان انجمنهای ادبی استان در ادامه با اشاره به اهمیت روز بزرگداشت فردوسی، اظهار کرد: ۲۵ اردیبهشتماه، روز گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، روز پاسداشت زبان و ادب فارسی نامگذاری شده است؛ روزی که باید بیش از پیش به اهمیت زبان فارسی به عنوان یکی از اصلیترین مؤلفههای هویت ایرانی توجه شود.
سید محمدرضا جوادی با بیان اینکه زبان فارسی در حال حاضر در ۲۹ کشور جهان مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: طبق برخی منابع، زبان فارسی در میان زبانهای پرکاربرد دنیا، پس از اسپانیایی و پیش از آلمانی در رتبه ششم قرار دارد، همچنین فارسی دومین زبان کلاسیک جهان بعد از زبان یونانی شناخته میشود.
وی با اشاره به ظرفیت بالای زبان فارسی در حوزه واژگان گفت: زبان فارسی امکان ساخت بیش از ۲۲۵ میلیون واژه را دارد؛ این ویژگی منحصربهفرد، همراه با تنوع ضربالمثلها، فارسی را جزو سه زبان برتر جهان در حوزه زبان و فرهنگ قرار داده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تاکید کرد: پاسداشت زبان فارسی، فقط نگهداری از یک ابزار ارتباطی نیست، بلکه حفظ و تقویت فرهنگ، تاریخ، تمدن و هویت ایرانی ماست و هیچ آیینهای بهتر از آثار فردوسی و شاهنامه، زبان، روح و هویت ایرانی را اینگونه زیبا و عمیق به تصویر نکشیده است.
وی با اشاره به برخی تحرکات در سطح منطقه برای تحریف مفاهیم هویتی و تاریخی افزود: خلیج فارس، همیشه فارس بوده و خواهد ماند و حساسیت ما نسبت به واژهها از آنجایی نشأت میگیرد که برخی بهدنبال تغییر هویتها هستند، نه فقط الفاظ؛ ملتی که فردوسی دارد، بینیاز از اثبات است.
جوادی در پایان عنوان کرد: فرهنگ و ادب فارسی، مهمترین ابزار تقویت هویت ملی ماست و گردهماییهایی از این دست، فرصت مغتنمی برای بازخوانی ارزشهای بنیادین فرهنگی کشورمان بهشمار میرود.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081