مدیرکل دامپزشکی همدان با اشاره به اینکه بیشترین شیر خام واحدهای عرضه لبنیات محلی از گاوداری های سنتی تامین می شود، گفت: مراکز عرضه لبنیات های سنتی و محلی در این استان مجوزی از اداره کل دامپزشکی ندارند.
امیرحسین نقی پور در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه بیماری تب مالت از عرضه شیر آلوده خام در این واحدها منتقل میشد، اظهار کرد: در همین راستا برای مبارزه با بیماری بروسلوز گاوداری های سنتی به صورت مرتب واکسیناسیون انجام می شود و شیوع بیماری تب مالت در یکسال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد شیر تولیدی استان همدان در گاوداری های صنعتی تولید می شود، ادامه داد: تیم های نظارتی در گاوداری های سنتی تست و خونگیری گاوها انجام می شود که بیماری نداشته باشند اما ساماندهی واحدهای لبنیات سنتی بسیار مهم است.
مدیرکل دامپزشکی همدان خاطرنشان کرد: ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار سر نوبت واکسیناسیون طی یکسال گذشته در استان انجام شده است.
وی با تاکید بر جلوگیری از شیوع بیماری های دامی اظهار کرد: به همین منظور گروه واکسیناسیون به استانهای جنوبی اعزام می شوند که واکسیناسیون دام ها قبل از ورود دامهای عشایر به استان انجام شود که بیماری نداشته باشند.
وی ادامه داد: ۳۷ هزار راس دام سنگین و ۲۷ هزار راس گاو برای بیماری بروسلوز آزمایش انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی همدان با اشاره به اینکه کشتار مرغ در استان در ۱۵ سال گذشته رشد چشمگیری داشته است گفت: در بخش طیور سال گذشته ۴۳میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی داشتیم.
نقی پور با تاکید بر بازرسی از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی ادامه داد: ۱۲۸ هزار بازدید از ۲ هزار و ۹۰۰ مرکز عرضه واحدهای خام دامی انجام شده و ۷۲ تن فرآورده غیرقابل مصرف ضبط شده است.
وی بیان کرد: تعداد کشتارگاه های صنعتی مرغ در استان پنج واحد است که تعداد قطعات کشتار مرغ در یکسال گذشته از هشت هزار قطعه به ۱۴ هزار قطعه در ساعت رسیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه مرغ های کشتار شده در کشتارگاه ها نباید اندرونه و خون آبه داشته باشند افزود: در سال ۱۴۰۲ میزان خون آبه ۸۹ صدم درصد و اندرونه ۲۹ صدم درصد بوده است که درسال جاری میزان خون آبه به ۷۰ صدم درصد و اندرونه ۱۰ صدم درصد در سال جاری شده است.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081