رئیس دانشگاه بوعلیسینا با تأکید بر اینکه استاندارد کیفیت زندگی افراد در جامعه است به طوریکه با استاندارد امید به زندگی و سلامت جامعه افزایش پیدا میکند، گفت: در دانشگاه به روی مجموعه های تولیدی و استاندارد باز است.
دکتر حسین رضوان یکشنبه یکم آبانماه در مراسم روز جهانی استاندارد که در سالن اجتماعات چمران دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد، با بیان اینکه استاندارد نشان دهنده رشد و بلوغ هر جامعه است، تصریح کرد: هر چه استاندارد ارتقاء پیدا کند، رفاه را در جامعه به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اعتباری که استاندارد به تولیدکننده می دهد، باعث افزایش اعتبار و جایگاه آن محصول در بین مردم میشود، ادامه داد: این فرهنگ را باید تقویت کرد که تمام تولیدکننده های ما به دنبال مهر استاندارد در محصولات خود باشند. وقتی محصولی با مهر استاندارد یک کشور در کشور دیگر به فروش میرود مهر استاندارد نشان دهنده تأیید کننده آن محصول است.
رضوان با بیان اینکه استاندارد هر چه دقیق تر اعمال شده باشد، کشور تولیدکننده بهتر می تواند محصول خود را در فرهنگ صادر کند، با طرح این سوال که جایگاه استاندارد ایران کجاست؟ توضیح داد: سازمان استاندارد در زمینه فرهنگسازی کار کند، آیا استانداردهای ایران دقیق تر و یا ضعیف تر است؟ استاندارد باید کار و جایگاه خود را تعریف کند.
وی با بیان اینکه باید کاری کنیم تولیدکننده و مصرف کننده های ما افتخار کنند که تولید ایران را استفاده می کنند نه استانداردهای ایزو را، ادامه داد: افتخار ندارد تولیدکننده ای تلاش کند استاندارد ایزو را بگیرد بلکه باید تلاش کند استاندارد ایران را بگیرد و استانداردهای ایران باید بالاتر از ایزو باشد و برای تحقق این امر نیاز است اعتمادسازی شود و جامعه به این سمت می رود که به نشان استاندارد اعتماد کند.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا با تأکید بر اینکه وقتی مجامع علمی پشتوانه استاندارد قرار بگیرد این اعتمادسازی ایجاد می شود، اذعان کرد: اگر بخشی از استاندارد مشکل دارد کوتاهی دانشگاه را میپذیریم.
رضوان با بیان اینکه اگر دانشگاهیان و متخصصان استاندارد را تعریف کنند، به طور قطع استانداردها در سطح بالایی قرار می گیرد، تصریح کرد: باید ارتباط با دانشگاه برقرار باشد و مجموعه اجرایی بدانند باید به سراغ دانشگاه بروند، نه اینکه انتظار داشته باشد استاد دانشگاه به سراغشان برود.
وی اظهار کرد: در دانشگاه به روی مجموعه های تولیدی و استاندارد باز است و مجموعه علمی هم خوشحال می شود و با انگیزه و علاقه بیشتری کار میکند. باید بتوانیم این مراوده را به طور تنگانگ تعریف کنیم به طوریکه هرچه دانشگاه بیشتر و با کیفیت وارد استانداردها شود بدون اینکه بروکراسی اداری و درگیری ها برای تولیدکننده بیشتر شود، تولیدات با کیفیت تری تولید خواهد کرد.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا در پایان با اشاره به اینکه هم آزمایشگاه های ما استانداردهای لازم را دارند و هم خدماتی که تولیدکننده ها نیاز دارند، در اختیار داریم، مطرح کرد: دانشگاه می تواند بسیاری از نیازهای حوزه صنایع و تولیدی برآورده کند به طوریکه آزمایشگاه غنی و متخصصان تراز اول را داریم.
منبع:ایسنا
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42