روز یکشنبه سیزدهم آذرماه در سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با حضور مسئولین جهاد کشاورزی و اصحاب رسانه نشست خبری با موضوع حفاظت از خاک برگزار شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه هدف اصلی مجموعه بزرگ جهاد کشاورزی تأمین غذای کافی و سالم برای آحاد جامعه است، گفت: تأمین امنیت غذایی پایدار یکی از ضرورتهای هر کشور است که نیاز به برنامهریزی و توجه دارد.
رضا بهراملو بیان کرد: ۸۷ درصد از تولیدات ما از منابع آبی بهدست میآید که البته خاک منشأ غذایی و محل حفظ آب است که مهمترین نهاد برای تأمین غذا خاک و آب است.
وی افزود: حفاظت از خاک تنها به یک روز مختص نیست و آب و خاک جزء ضروریات غذایی مردم هستند که همه وظیفه داریم نسبت به آنها احساس مسئولیت کنیم و در حفظ آن بکوشیم.
بهراملو بیان کرد: خاک زراعی در نقاط متفاوت دنیا دارای عمقهای متفاوتی است که در همدان عمق خاک زراعی بین ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر است؛ بنابراین حساسیت حفظ آن نیز بیشتر میشود.
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه گفت: بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت مطالعات پژوهشی و آزمایش قرار گرفته است که نشان می دهد حاصلخیزی و جوانی خاک در این استان ۷۰ درصد است.
علی لاهوتیان با بیان اینکه تنها راه نجات خاک انجام کشاورزی حفاظتی است، عنوان کرد: امنیت غذایی و تغذیه ی سالم متکی بر خاک های سالم است که اساس سیستم های غذایی ما هستند.
وی بیان کرد: ۶۵ درصد از خاکهای زراعی استان کمتر از یک درصد ماده آلی دارد و ۹۰ درصد از اراضی استان کمبود آهن، ۶۵ درصد کمبود فسفر، ۳۰ درصد کمبود مس و ۳۰ درصد هم کمبود پتاسیم دارند.
در ادامه نیز معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، گفت: بیمهریهایی که به خاک شده درصد مواد آلی را پایین آورده است.
شهرام پرورش بیان کرد: ۹۰۰ هزار هکتار مزارع همدان زیرکشت محصولات باغی و زارعی است،در همین راستا تاکنون موفق شدیم تا چهار میلیون تن کشت گیاهی نیز انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تشکیل یک سانتیمتر خاک بیش از ۳۰۰ سال زمان میبرد، باید بتوانیم با اقدامات خود خاک، این موهبت الهی را حفظ کرده و از فرسایش آن جلوگیری کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان نیز گفت : حفاظت از فرسایش خاک در حوزههای آبریز میتواند در جلوگیری از فرسایش خاک کمککننده باشد چراکه تخریب ساختمان خاک برگشتی سخت دارد و خاک بهعنوان محل ریشه گیاه و حفظ آب بسیار ارزشمند است.
اسفندیار خزایی افزود: خاک مهمترین محل استقرار گیاه است که علاوه بر این هوا و اقلیم نیز متأثر از خاک است؛ همانطور که میبینیم، ریزگردها از فرسایش خاکهایی که رطوبت خود را از دست دادهاند، بهوجود میآیند.
مشاور رئیس سازمان در توسعه پایدار و امور فناوری در پایان گفت: جهان امروزه با توجه به رشد جمعیت باید به خاک برای تأمین امنیت غذایی توجه کند؛ بنابراین جهت حفظ آن باید سرمایهگذاری و برنامهریزی شود تا جامعه متوجه این موضوع شود.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42