مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در سطح کشور ، سهم استان از این میزان سه میلیون و ۵۰۰ هزار نهال افزایش است.
اسفندیار خزایی در جمع خبرنگاران افزود: امسال با وجود برنامه ریزی برای اجرای این طرح، اما میزان نهال کافی نیست چرا که بسیاری از نهالستان ها با تمام ظرفیت کار نمی کنند.
وی اظهار کرد: نهالستان های زیر پوشش منابع طبیعی همدان سالانه بین ۳۸۰ تا ۵۰۰ هزار نهال تولید می کنند که با سهم سه میلیون و ۵۰۰ هزار نهال پیش بینی شده فاصله زیادی داریم.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان گفت : کاشت درختان از آبان سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد، و تولید نهال باید به سرعت انجام شود.
خزایی بیان کرد: سطح اراضی جنگلی استان همدان ۴۵ هزار هکتار است، که اگر سالی ۶۰۰۰ هکتار کار شود می توان ۴۵ هزار هکتار را غنی سازی کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: هفته منابع طبیعی امسال ۳۸۴ هزار نهال توزیع می شود که برای افزایش تولید نهال، وارد انعقاد تفاهم نامه با کارخانجات برای تولید نهال شدیم.
خزایی بیان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته با گلدانی کردن نهال می توان یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان تولید کرد که باید از توان بخش خصوصی نیز استفاده کرد.
وی گفت: ۳۰۰ میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به همدان برای اجرای طرح های آبخیزداری در سطح ۳۰ هزار هکتار مصوب شد که تاکنون ۵۰ میلیارد قرارداد بسته شده است.
خزایی افزود: در استان همدان کمیته های علمی برای کشت گونه های مناسب تشکیل شده است که گونه های خشبی و چوبی پایه کوتاه و درختچه ای و زون های کوچک جنگل های تیپیک وجود دارد و در این طرح نیز گونه های جنگلی از جمله بنه یا پسته وحشی، بلوط، زالزالک، سماق و توت به کار خواهد رفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار داشت: پنج هکتار از زمین های موجود در نیروگاه مفتح نیز برای ایجاد نهال نیز پیش بینی شده است .
خزایی یادآور شد: تفاهمنامه هایی با بخش های مختلف از جمله کارخانجات، شهرک های صنعتی و نیروگاه شهید مفتح منعقد شده تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال تولید شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان در آخر گفت: امسال در هفته منابع طبیعی ۸۰۰۰ اصله نهال به یاد ۸۰۰۰ شهید استان همدان کاشته خواهد شد.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42