شهردار همدان به شروع اقدامات عمرانی ثبت جهانی هگمتانه در اوایل سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و تصریح کرد: بازگشایی و تعریض مسیر باستان در کنار سایت موزه با سرعت و در کوتاهترین زمان ممکن انجام شد و نمایان سازی رودخانه حریم هگمتانه سر پل یخچال را داشتیم که با این کار نشان دادیم در رودخانههای شهر همدان مدیریت وجود دارد.
این مقام ارشد مدیریت شهری یکی از مهم ترین مباحث در حوزه ثبت جهانی هگمتانه را حذف سواره رو از خیابان اکباتان دانست و افزود: انتقال ون ها به خیابان باباطاهر کار بزرگی بود که با همراهی مدیریت شهری، رانندگان و همشهریان فرهنگیان و مدنی انجام شد و این همکاری شهروندان با شهرداری همدان جای تقدیر دارد. حسینی با اشاره به اقدامات شهرسازی و عمرانی جهت ایجاد زیرساختهای گردشگری به عنوان پروژه اصلی گفت: با جداره سازی خیابان بوعلی ، اکباتان و دور میدان امام (ره) شاهد نما و منظری متفاوت و ماندگار از شهر خواهیم بود که به عنوان اقدامی بسیار حیاتی توسط شهرداری همدان انجام شد. وی از تعیین شرکت عمارت خورشید به عنوان مشاور در حوزه بازسازی و احیای بازار همدان خبر داد و عنوان کرد: برای بازسازی، احیا معماری سنتی بازار همدان به عنوان میراثی ارزشمند، طرح ها و بودجه خوبی تدارک دیده شده است که با توجه به اهمیت موضوع ثبت جهانی هگمتانه در دستور کار قرار گرفته است.
سید مسعود حسینی در ادامه افزود: یکی از برنامههایی مهم بازسازی مسیر دو کیلومتری خود بازار با حضور تسهیگران و با مشارکت بازاریان و کسبه است که مراحل مربوط به مذاکرات و مناقصات برای تعیین و شروع کار توسط پیمانکار را طی می کند که که فاز اول این پروژه در راسته سمسار خانه خواهد بود.
این مقام ارشد مدیریت شهری یکی از مهمترین اقدامات در حوزه ثبت جهانی هگمتانه را مباحث عمرانی برشمرد و تصریح کرد: انتقال مسیر آهن فروشان ، حذف آسفالت از عرصه هگمتانه، بلوار ارم و حذف طبقات زائد از ساختمان حوزه هنری از اقدامات مهمی بود که با تعامل سایر دستگاههای متولی با شهرداری به خوبی و با سرعت پیش رفت و تمام تکالیف مربوط به رفع موانع ثبت جهانی هگمتانه انجام شده است.
شهردار همدان با اشاره به تقسیم کارها از ابتدای سال ۱۴۰۲ برای حضور ارزیابان یونسکو و ثبت جهانی هگمتانه تصریح کرد: حوزه خدمات شهری یکی از بخشهای ثابت این موضوع بود که با حضور ۷۰ نفر از نیروهای خدوم شهرداری از ۱۰ شب تا ۵ صبح، حجم وسیعی از الحاقات و زواید بصری شصت ساله از سطح بازار و شهر با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی و طبق برنامهریزی های جمع آوری و منتقل شد.
حسینی از جمع آوری و انتقال صدها کامیون زواید جمع آوری شده توسط شهرداری همدان خبر داد و عنوان کرد: این حجم از کار بیانگر فرهنگ بالای مردم و نوید امیدبخشی از تحقق مشارکت و همراهی کسبه و بازاریان همدان در حوزه تحول گردشگری است.
وی افزود:جمع آوری بنرها از عرصه هگمتانه ، رنگ آمیزی نرده ها ، تابلوهای برق، کرکرهها و دیوارهای نامتجانس و قدیمی و حصیر کشی کانالهای کولر و طراحی ، خرید و نصب سایبان ها برای مغازه ها از اقدامات حوزه سیما و منظر برای زیباسازی و رفع موانع ثبت جهانی هگمتانه بوده است.
شهردار همدان به مراحل پایانی شستشو و نظافت سطح شهر و به ویژه عرصه هگمتانه اشاره کرد و تصریح کرد: همکاران ما به صورت شبانه روزی تمام نقاط شهر را طبق روال عادی و عرصه هگمتانه را به صورت ویژه پاکسازی کردند تا علاوه بر زیبایی شهر بتوانیم زمینه تسهیل ثبت جهانی هگمتانه را فراهم کنیم.
سید مسعود حسینی با اشاره به اقدامات اجرایی توسط شهرداری همدان گفت: رفع خطر از برخی املاک، تعویض شیشه ها و تملک چند فقره ملک را در دستور کار داریم که مقدمات و تامین منابع مالی با کمک سایر دستگاهها در حال انجام است.
این مقام ارشد مدیریت شهری اقدامات فرهنگی را در راستای ثبت جهانی هگمتانه ضروری قلمداد کرد و تصریح کرد: برنامههای فرهنگی متنوعی از سوی سازمان فرهنگی و توسط گروه های مختلف هنری از جمله اجرای تورهای گردشگری، بازدید از تپه هگمتانه، اجرای برنامههای تعزیه خوانی ، استقرار ون های گردشگری و برنامههای نشاط آور اجرا شده است.
وی عنوان کرد: بحث ثبت جهانی هگمتانه نه به عنوان یک پایانی بر عملیات برنامه ریزی شده بلکه شروع یک مسیری طولانی برای جذب گردشگر از ایران و جهان و شناساندن آثار تاریخی، تمدنی و فرهنگی همدان است.
حسینی مباحث اقتصادی گردشگری برای همدان را از مهمترین اثرات ثبت جهانی هگمتانه برشمرد و تصریح کرد: با توجه به پتانسیل های حاصل از مواهب الهی، تاریخی، فرهنگی و طبیعی که در همدان وجود دارد باید سهممان را از گردشگری کشور ارتقا دهیم.
وی پروژه گذر تاریخی و فرهنگی از باباطاهر تا بازار و آرامگاه بوعلی را از مهمترین برنامههای شهرداری در موازات ثبت جهانی هگمتانه برشمرد و تصریح کرد: گذر فرهنگی و تاریخی به عنوان یک میراث فرهنگی ارزشمند که در گذشته ورودی کاروانها به شهر همدان محسوب می شد که دارای دو رشته قنات کاوش شده و پنچ رشته قنات کاوش نشده است که میتواند جاذبه گردشگری خوبی برای جذب گردشگر باشد.
سید مسعود حسینی با اشاره به عملیات عمرانی برای مرمت قنات ها و حوضچه های کاوش شده در گذر تاریخ و فرهنگی واقع در مسجد ابراهیم بیگ واقع در فرعی باباطاهر گفت: این قناتها در املاک شخصی افراد ثروتمند واقع شده اند که از ویژگیهای منحصربفرد تاریخی و فرهنگی برخوردارند که با مرمت آنها می توانیم از این سرمایه انباشته و ارزشمند برای رشد اقتصادی و گردشگری بهره بگیریم.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42