استاد جامعه المصطفی با اشاره به نقش اثرگذار روحانیون و طلاب در جبهههای جنگ گفت: شهدای روحانی در دوران دفاع مقدس از دیگر اقشار بیشتر بودند.
روحانیون در ادوار مختلف تاریخ، نقطه عطف در تحولات انقلابی و مذهبی و جنبشهای سیاسی و آگاهی بخش بودهاند.
از ابتدای انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس نیز حضور و اثرگذاری این قشر مشهود و ملموس بوده است و پس از دوران دفاع مقدس نیز حفظ و اشاعه فرهنگ ایثار و مقاومت نیز با پرچمداری این قشر بروز وظهور داشته است.
از این رو امروز به سراغ یکی از اساتید جامعه المصطفی که در جنگ تحمیلی علاوه بر ذی طلبگی، نقش رزمنده را هم در جبهه ها ایفا کردند رفتیم از کمّ و کیف
حضور طلاب به ویژه طلاب همدانی در آن برهه جویا شویم.
“حجتالاسلام والمسلمین ملکی” روحانی همدانی که این روزها استاد جامعهالمصطفی قم است با اشاره به نقش روحانیت در دوران دفاع مقدس می گوید: روحانیت نقش خود را در این خصوص از قبل از انقلاب اسلامی ایفا میکرد و از همان سال۴۲ که امام خمینی(ره) در قم به ایراد سخن پرداخت و گامهای اولیه انقلاب را بنا نهاد و حتی قبلتر از آن تفکر ظلمستیز روحانیت در شکلگیری انقلاب اسلامی نقش آفرین بود.
او معتقد است حرکتی که امام خمینی(ره) و شاگران ایشان در سال ۴۲ آغاز کردند در پیروزی ایران عزیز در انقلاب و دفاع مقدس حر کتی بنیادی و نهادین شد و اگر این حرکت به پیروزی نمی رسید تجزیه ایران در همان روزهای سرنگونی رژیم شاهنشاهی حتمی بود چراکه کردستان از همان ساعات اولیه انقلاب مورد هجوم کومله و تجزیه طلبان قرار گرفته بود و یکی دو ماه بعد خلق آزادیخواه پانترکیسم درصدد تجزیه مناطق ترکنشین برآمدند که اگر هوشیاری امام خمینی(ره) و شهید مدنی نبود و روحانیت هوشیار و همواره در صحنه ورود نمی کردند خدا میداند چه بر سر ایران آمده بود؟!
همین اتفاقات در خوزستان حادث شد و در نهایت، تحرکات داخلی و بیرونی دشمنان به آغاز جنگ تحمیلی ۸ ساله منجر شد و باز جامعه روحانیت جلودار همه اقشار مردمی در جبهه هجنگ حاضر شدند و در جبهههای نبرد حق علیه باطل جانفشانی کردند و همانطور که شاهد هستیم آمار شهدای روحانیت از دیگر اقشار بیشتر شد و قبل، حین و بعد از دوران دفاع مقدس در ادای تکلیف در محافطت و محارست از نظام جمهری اسلامی ایران از هیچ کوششی دریغ نکردند.
این طلبه روزگاران دفاع مقدس و روحانی امروز در ادامه از نقش روحانیون استان همدان در جبهه های نبرد میگوید و عنوان میکند: ما در آن روزگار طلبه بودیم اما مثل همه بسیجی ها از زندگی و کلاس و درس و وعظ، دست شسته بودیم در جبهه های نبرد حاضر بودیم. شهید چیت سازیان فرمانده همدانی یک روز به ما گفت وقتی شما هستید نماز سر وقتش و جهاد به زمان خودش جاری است و وقتی مرخصی می روید انگار نظم همه چیز از دست می رود.
او اضافه می کند: وقتی امام (ره) فرمودند “جبهه ها را پر کنید” جامعه روحانیت در استان همدان این امر را بر خود تکلیف می دیدید و تمام قوا وعِده وعُده در جبهه ها حضور یافتند زیرا روحانیون در تبعیت از فرمایشات رهبر کبیر انقلاب همواره پیشتاز و پرچمدار بودند.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به شهادت بیش از ۱۷۰ طلبه همدانی در جبهههای نبرد حق علیه باطل اذعان میکند: تعداد زیادی هم روحانیون و طلاب در طی ۸ سال جنگ، اسیر، مجروح و جانباز شدند و با این حال خود را از خیل ۲۰۰ هزار نفری روحانیون و طلاب رزمنده جدا نکردند و همواره در ادای تکلیف، مجاهدانه و جسورانه حضور داشتند.
او حضور طلاب و روحانیون را منحصر به حضور یک فرد نمیبیند و عنوان میکند: خانوادههای طلاب که با حمایت و پشتیبانی خود، ترک درس و وعظ و کار و زندگی را در فرزندان خود پذیرفته بودند در حضور این قشر در جبهههای جنگ تأثیر بسزایی داشتند و در حقیقت، فرجام این دوران در حمایت همه جانبه از فرمان امام میدیدند تا آنچه در استقرار حکومت اسلامی آرزوی همگان بود نخست در ادای تکلیف این خانوادههای صبور و همراه متبلور شود.
این استاد جامعه المصطفی در ادامه به تعبیری از امام خمینی(ره) اشاره میکند که میفرمودند اگر روحانیت نباشد اسلام دچار انحراف میشود و تصریح میکند: روحانیت وقتی لباس پیغمر(ص) را به تن میکنند عهد سربازی امام زمان(عج) را پذیرفتهاند و در حقیقت اگر جامعه از روحانیت جدا شود از ملیت و هویت ایرانی اسلامی خود چدا شده است زیرا این انقلاب را امام(ره)، شهدا و روحانیون حفظ کرده و به سر منزل مقصود رساندند.
وی همچنین به نقش روحانیت در اشاعه فرهنگ و ایثار در سالهای بعد از دوران دفاع مقدس اشاره کرده و اظهار میکند: از همان سالهای ابتدای بعد از جنگ تا امروز که تهاجم ترکیبی رسانهای به کشور شکل گرفته و تمامیت ارضی، اتحاد و ایمان مردم هر روز به انحاء مختلف مورد تهدید قرار میگیرد باز هم روحانیون سردمدار حفظ اتحاد، اشاعه فرهنگ مقاومت و حفظ هویت ایرانی اسلامی هستند و در هیچ مقطعی در این مسیر از کوششی فروگذار نکردهاند.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42