فرهاد بختیاری فر در بازدید خبرنگاران از مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب در شهر همدان، اظهار کرد: مساله کمبود آب را در سال گذشته احساس کردیم و آبرسانی تالوار به همدان انجام شد و اکنون یک هزار و ۴۰۰ لیتر آب در ثانیه برای همدان پمپاژ می شود.
مدیر عامل شرکت آبفای استان همدان بیان کرد: نیازی به دستگاه تصفیه نیست مردم با خیال راحت آب بهداشتی را استفاده کنند.
وی افزود: طعم متفاوت به ساختار متفاوت زمینی شناسی که آب از آنجا تامین می شود بر می گردد، بالادست سد اکباتان سنگ های گرانیتی وجود دارد که قابلیت حل شدن در آب را ندارند و این کانی ها باعث تصفیه آب هم می شوند.
مدیرعامل شرکت آبفای استان همدان ادامه داد: آب تالوار با آب چاه های همدان اختلاط پیدا می کند، ۳۰۰ لیتر در ثانیه از چاه های بهار و ۱۵۰ لیتر در ثانیه از عباس آباد و تصفیه خانه الوند و حدود ۶۰ لیتر در ثانیه از رودخانه خاکو در دره مرادبیک برای آب شهر استفاده می شود.
وی گفت: طرح انتقال آب از سد تالوار در حال تکمیل شدن است و با تمام شدن طرح کیفیت آب بهتر می شود.
بختیاری فر تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی و شرکت آب و فاضلاب تلاش دارند که کیفیت آب را ارتقا ببخشند.
مدیرعامل شرکت آبفای استان همدان بیان کرد: امسال ۳۸ درصد کاهش بارش داشته ایم و هیچ پوشش برفی در بالادست نداریم و وضعیت خطرناک است ،مشکل شهر همدان حل شده است اما سال آینده در برخی شهرستانها و روستاها تنش آبی خواهیم داشت.
بختیاریفر خاطرنشان کرد: اگر آب سد تالوار نبود ما منبع جایگزین تامین آب نداشتیم، مقام عالی دولت در استان نیز با جدیت دنبال تامین منابع آبی جدید است تا مشکلی از نظر تامین آب شرب شهر همدان نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه با اوزونزنی طعم و بوی آب حذف میشود، بیان کرد: ۱۰ روزی است که در تصفیهخانه شهید بهشتی در حال انجام اوزونزنی هستیم.
بختیاریفر افزود:پروژه تصفیهخانه شیخیجان در طول دو سال کار بزرگی بوده و ما منبع دیگری نداریم، بنابراین باید تمام تمرکز خود را روی این منبع بگذاریم.
وی گفت: اعتبارات امسال در اصلاح شبکه حدود ۳۰۰ میلیون تومان است و دنبال این هستیم که در اصلاح شبکه از اعتبارات ملی هم استفاده کنیم.
این مقام مسئول ادامه داد: دو عنصر کلسیم و منیزیم از عوامل ایجاد سختی در آب هستند و با تصفیه آب از بین میروند ضمن اینکه براساس یافته های علمی هر چه این دو عنصر بیشتر باشد برای بدن مفیدتر است در حالیکه مردم با تصفیه این دو عنصر را از بین میبرند و بدن خود را از مزایای آنها محروم میکنند.
بختیاریفر در آخر گفت: سختی آب تالوار بسیار پایینتر از سختی آب همدان است، و هیچ کدام از حد استاندارد بالاتر نیست، سختی آب همدان به طور میانگین بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ است.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42