مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان گفت: این نیروگاه با توانمندی نیروهای داخلی خود نمونه بارز خودکفایی در کشور است و کارهای پژوهشی و تولید تجهیزات نیروگاهی در آن، چهره صنعتی و اقتصادی استان را ارتقا داده است.
عبدالمجید دیناروند افزود: نیروگاه برق یک هزار مگاواتی شهید مفتح در نزدیکی شهر فامنین و در کیلومتر ۴۵ جاده همدان- قزوین قرار دارد و همچون نیروگاه برق شهید رجایی توسط شرکت میتسوبیشی ژاپن ساخته و از سال ۱۳۷۳ بهرهبرداری شده است.
وی تصریح کرد: این نیروگاه در سیاُمین سال بهرهبرداری قرار دارد و با گذشت این مدت همچون سال نخست به کار خود ادامه میدهد.
دیناروند اظهار کرد: این نیروگاه چهار واحد تولید برق با ظرفیت هرکدام ۲۵۰ مگاوات دارد و با ۹۹ درصد آمادگی، بخش قابل توجهی از انرژی برق مورد نیاز کشور را تامین میکند.
وی بیان کرد: واحدهای تولید برق این نیروگاه کمتر از پنج بار در سال تریپ (خروج اضطراری اتوماتیک از مدار) دارد و همین موضوع نیروگاه برق شهید مفتح را در رده برترین نیروگاهها قرار میدهد.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان با اشاره بی نیازی این تیروگاه جهت انجام فعالیت های تعمیراتی به تکنسین های خارجی و داخلی، ادامه داد: مهندسان ایرانی نیروگاه شهید مفتح سال گذشته هر چهار واحد تولید برق را تعمیرات اساسی کردند و حالا به همت کارکنان، نیروگاه با همه توان به کشور خدمت میکند.
وی تصریح کرد: مدیر منطقهای شرکت ژاپنی سازنده نیروگاه، در بازدیدی که ماه گذشته از این نیروگاه داشت، از توانایی مهندسان ایرانی متحیر شد و در نامهای این مهندسان را ستایش کرد.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان افزود: مهندسان توانمند ایرانی نیروگاه برق شهید مفتح همدان به توانایی دست پیدا کردند که قادرند هر نیروگاه برقی در سراسر جهان که از کار افتاده است را اورهال(تعمیر اساسی) کنند.
وی با بیان اینکه مهندسان ما میتوانند همه قطعاتی که شرکت سازنده ژاپنی ساخته و حالا معیوب شده است را تعمیر کنند، گفت: بر اثر نشست زمین ترازبندی توربینهای نیروگاه تغییر کرده بود که سال گذشته و به دستان پر توان مهندسان ما، یاتاقانهای توربین تراز بندی شد.
دیناروند عنوان کرد: طراحی این نیروگاه در ابتدا با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه و رسیدن به آب، با حفر چاه ۲ متری صورت گرفته بود و سامانه خنک کننده آن برج تر بود و بعدها به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش شدید سطح آب چاههای زیر زمینی، سامانه خنک کن یکی از واحدها به برج خشک تغییر داده شد.
وی خاطرنشان کرد: با ساخت برج خشک شماره یک و انتقال پساب فاضلاب تصفیه شده شهر همدان به نیروگاه، برداشت آب از چاهها متوقف شد و نیروگاه برای تولید برق از مصرف آبهای زیر زمینی بینیاز است.
وی ادامه داد: برج خشک شماره ۲ این نیروگاه نیز در حال ساخت است و هم اینک ۵۰ درصد پیشرفت دارد.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان افزود: هم اینک فاضلاب شهر همدان با خط انتقالی به طول ۴۸ کیلومتر، به نیروگاه برق شهید مفتح منتقل میشود و آب مورد نیاز واحدها را تامین میکند.
وی افزود: این نیروگاه تا سال ۱۳۹۵ بر اساس ظرفیت پایه خود برق تولید میکرد، اما از آن سال تاکنون ظرفیت تولید را افزایش داده و ۲ بار نیز رکورد تولید برق خود را شکسته است.
دیناروند با اشاره به اینکه انرژی برق شاهرگ حیاتی همه کارها است و زیرساخت، زیرساختها محسوب میشود، گفت: هدف ما حذف استفاده از تجهیزات خارجی بود و حالا به این هدف رسیدهایم و رتبه یک ساخت تجهیزات نیروگاهی کشور را کسب کردهایم.
وی تاکید کرد: نزدیک به ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در این نیروگاه مشغول کار و ۶۰ درصد این افراد نیروهای بومی استان همدان هستند.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان ادامه داد: فعالیت کنونی نیروگاه به گونه ای است که در صورت خراب شدن قطعهای، مهندسان به جای تعویض آن را همچون روز نخست تعمیر میکنند و نیروگاه را با این روش نگهداری میکنیم و نیازی به تجهیزات خارجی نداریم.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه یک صنعت بالنده و افتخار استان همدان محسوب میشود، افزود: مطالعات در معاونتها و اهداف امسال ما بر اساس گام دوم انقلاب و متناسب با فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی هدفگذاری شده است و با این محور برنامههای نیروگاه اجرا میشود.
دیناروند تصریح کرد: این نیروگاه رتبه نخست ساخت و تولید، رتبه اول آمادگی تولید و پیک تابستان، رتبه نخست فرآیندهای مدیریتی و همچنین مسائل فرهنگی و سایر بخش ها را در بین نیروگاههای کشور دارد.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42