محسن معصوم علیزاده،در نشست با اصحاب رسانه در خصوص ثبت جهانی هگمتانه، اظهار داشت: ثبت جهانی هگمتانه نقطه شروع گردشگری همدان است و این اتفاق گردشگری همدان را متحول خواهد کرد.
وی افزود: در دستور کار است تا منظر تاریخی شهر همدان به عنوان الحاق پرونده ثبت جهانی هگمتانه نیز ثبت جهانی شود که برای ثبت جهانی هگمتانه از محل اعتبارات سال ۱۴۰۱ حدود ۶۰ میلیارد تومان و سال ۱۴۰۲ نیز ۴۹ میلیارد تومان هزینه شده است.
معصوم علیزاده گفت:توسعه گردشگری سلامت با صدور مجوز برای ۶ واحد تسهیل گر در این حوزه و نیز تدوین برنامه های بازاریابی برای حضور در بازارهای هدف خارجی شامل نمایشگاه گردشگری اقلیم سلیمانیه، وان ترکیه، گردشگری سلامت سنندج و پیگیری ساماندهی زیرساخت ها و استانداردسازی مراکز بیمارستانی در سه سال گذشته انجام شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی همدان گفت:در راستای توسعه گردشگری داخلی با برگزاری رویداد های گردشگری و شرکت در رویداد های بازار هدف داخلی از جمله برگزاری جشنواره شیره پزی مانیزان،آلو در اسدآباد، گلرنگ کبودرآهنگ،رازیانه رزن و شرکت سالانه در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران در راستای توسعه گردشگری استان راه گشا بوده است.
وی بیان کرد: در سه سال اخیر ،احداث سه بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستان های همدان، ملایر و نهاوند، و واگذاری ۹۸ قطعه زمین ۵۰ متری جهت احداث کارگاه به صنعتگران صنایع دستی شهرستان همدان در شهرک صنفی صنعتی بوعلی ۲ به منظور ایجاد شهرک صنایع دستی، برگزاری نمایشگاه های ملی صنایع دستی به صورت سالانه با ظرفیت ۲۵۸ غرفه از اقدامات شاخص این اداره کل است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: انتخاب همدان به عنوان یکی از ۱۰ استان برگزیده برگزاری نمایشگاه های ملی در سطح کشور، برگزاری جشنواره های مبلمان منبت در ملایر، پوشاک سنتی، برگزاری رویداد دست های ماندگار استان با عنوان نکوداشت سه هنرمند پیشکسوت استان و دریافت عنوان اثر برتر در جشنواره سالانه مد و لباس ارشاد اسلامی توسط هنرمند پوشاک سنتی معصومه عزیزی جاذب در سه سال گذشته صورت گرفته است.
وی از دریافت ۳۷ نشان ملی صنایع دستی طی سال گذشته خبر داد و افزود: برگزاری بزرگ ترین ورک شاپ منبت گلریز ایران در روستای اشترمل با حضور ۲۷۱ نفر هنرمند و میزبانی از داوری مسابقه مهر اصالت غرب کشور برای اولین بار در همدان و انتخاب تعداد ۳۷ اثر از دیگر اقدامات شاخص این اداره کل در سه سال اخیر بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان از اقدامات و فعالیت های اثرگذار معاونت میراث فرهنگی نیز نام برد و اظهار کرد: ثبت ۸۲ اثر منقول، غیرمنقول، طبیعی، غیر ملموس در فهرست آثار ملی از جمله مهر استوانه ای تپه باستانی حاجی خان فامنین، مسجد توچغاز، حمام ازندریان و میراث زمین شناختی خورزنه، سراب ملوسان، قالی ازندریان، بازی آتولما در روستای گمین قلعه در سه سال گذشته انجام شده است.
وی افزود: تکمیل پرونده ثبت ۲ اثر در فهرست میراث جهانی، غیر منقول، طبیعی و ناملموس شامل کاروانسرای تاج آباد و کاروانسرای فرسفج در فهرست زنجیره ای کاروانسرای ایرانی، انجام پنج مطالعه بافت های شهری و روستایی شامل تصویب و ابلاغ ضوابط حفاظتی بافت های تاریخی شهرهای ملایر، نهاوند و تویسرکان و نیز روستاهای ورکانه، خاکو و سیمین ابرو، تجهیز، بهسازی و ارتقا سطح کیفی ۲ موزه شامل موزه بوعلی سینا و موزه هگمتانه، ایجاد ۲ موزه فعال وابسته، مشارکتی و خصوصی شامل موزه آموزش و پرورش و موزه کوهنوردی در سه سال اخیر انجام شده است.
ایمیل : info@hamedanfarhikhteh.ir
تلفن: 34281598-081
آدرس: همدان خیابان پاستور کوچه پاستور پلاک 42